REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

zelenina


„Bramborový“ salát bez brambor – z cukety

Tento vynikající salát připravovala v pořadu VIP prostřeno Lenka Holas Kořínková. Doporučuji k vyzkoušení, je to skvělá odlehčená verze klasického bramborového salátu.

„Pseudo“ zelí z mrkve, celeru, cukety a jablka, zahuštěné syrovou bramborou

Je to báječná náhrada klasického zelí, když ho zrovna nemáme v lednici a nechce se nám jít nakupovat.

Ananasové kysané zelí

Kombinace dušeného kysaného zelí a ananasu je nezvyklá, ale chuťově výborná. Tuto přílohu pak podáváme například k různě upraveným masům.

Barevná kukuřice

Chutná a neobvyklá příloha, ke které se budete rádi vracet. Vhodná je především k rybám, či drůbeži, ale chutná je i samotná, vhodná pro ty, co drží štíhlou linii.

Bazalkové zelí

Spařené zelí nakrájené na nudličky, prohřáté na pánvi spolu s orestovanou slaninou a česnekem, dochucené nastrouhaným parmazánem a bazalkovým pestem. Podáváme teplé například k pečenému nebo grilovanému masu.

Bílé kysané zelí s dýní

Na cibulce podušené kysané zelí, ochucené dýní, octem a cukrem.

Blanšírovaná mrkev

Zprudka spařené plátky či hranolky mrkve, zesklovatěné na pánvi s cukrem a citrónovou šťávou, okořeněné paprikou a pepřem, ozdobené petrželkou.

Brusinkový křen

Kompotované brusinky promíchané s nastrouhaným křenem a pomerančovou šťávou.

Bylinková rajčata

Okořeněná rajčata, potřená olejem a grilovaná, před servírovaním posypaná petrželkou.

Celerová kaše

Uvařené brambory, celer a česnek, našlehané se smetanou a máslem.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy