REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

ovocné, s ovocem


Citronový konfit

V cukrovém sirupu povařená kolečka citrónu, konfit vhodný jako příloha k hodně masným rybám. Například k pečené nebo grilované makrele, sumci, sardinkám ….

Citronový konfit II.

Takto upravená citronová kolečka můžeme použít např. do koktejlů, servírovat spolu s cukrovým sirupem k pečeným nebo grilovaným rybám a pod.

Dušené třešně

Zajímavá příloha vhodná například k pečenému, grilovanému nebo uzenému masu či uzeninám.

Jablečná kaše

Přílohová kaše z jablek, vanilkového i klasického cukru, vody a citronové šťávy vhodná jako příloha například k omeletám připraveným na sladko.

Jablkové pyré

Podušené osminky jablek, dochucené kari a cukrem, prolisované nebo rozmixované. Vhodná příloha k pečeným, opékaným, grilovaným nebo dušeným masům.

Jogurtová zálivka s ananasem

Skvělá příloha k drůbeži.

Kubánské banány

Na jehly napíchané kousky banánů, malé cibule a plátky slaniny, na grilu grilované.

Pošírovaná hruška

Hrušky spařené v horkém kořeněném nálevu, pak zprudka ochlazené ve studené vodě, vhodné nejen jako příloha například k drůbežímu masu, ale pošírované hrušky se často využívají jako dezert spolu s různými omáčkami, servírují se přelité čokoládou apod.

Švestky podušené na víně

Zajímavá příloha ke sladkýma, ale i slaným dezertů. Nebo chutné mlsání pro dlouhé zimní večery.

Teplé hrušky s brusinkami na medu

Orestované kousky oloupaných hrušek smíchané s medem, servírované s brusinkami. Skvělá příloha například ke zvěřině, nebo pečenému drůbežímu masu.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy