REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vařené

Kopřivový špenát z alobalu

Se slaninou na másle nad ohněm uvařené špičky mladých kopřiv zabalené v alobale, vhodné jako příloha k tábornickému menu.

Kroupová kaše

Tato kaše se většinou podává jako příloha ke klobásám, velmi je oblíbená v Bavorsku.

Kukuřičná kaše

Kukuřičná kaše je skvělá teplá, nebo i studená pečená nebo grilovaná. Známe ji o pod jiným názvem a to polenta.

Pošírované vejce

Jednoduchá příprava vejce uvařeného v horké, mírně osolené vodě.

Pyré z kapusty

Povařená kapusta, smíchaná se smetanou a dalšími ingrediencemi, rozmixovaná na pyré, servírovaná posypaná nasekanými arašídy.

Sýrové noky

Skvělá příloha například ke zvěřině.

Vařené kaštany

Naříznuté, povařené jedlé kaštany, oloupané, servírované okořeněné, polité rozpuštěným máslem.

Vařené lišky nebo žampiony

Na másle orestované lišky nebo žampiony, povařené spolu s demi glas, vodou a brandy doměkka.

Ztracená vejce

V horké vodě s octem a solí uvařená vejce.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy