REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

ostatní

Balsamikový kaviár

Molekulární kaviár vyrobený z balsamikového octa promíchaného s cala-base (kalciem), které se po kapkách pouští do vody smíchané s rozpuštěným algi-base (alginátem).

Bramborový závin s houbami

Tak toto je opravdu luxusní příloha vhodná například k pečené zvěřině. Jedná se o závin z listového těsta naplnění směsí z brambor, hub a dalších ingrediencí.

Bylinková bagetka

Rozpůlené bagetky potřené fáší z másla, koriandru, petrželky a soli, opečené pod grilem dozlatova.

Bylinkový tvaroh

Měkký tvaroh smíchaný se zakysanou smetanou, ochucený nasekanými čerstvými bylinkami, česnekem, pepřem a solí. Takto upravený tvaroh je skvělý jako příloha ke smaženým, pečeným nebo grilovaným pokrmům, či jako chutná pomazánka na chleba.

Česneková ciabatta

Italská ciabatta podélně překrojená, se zářezy, ochucená prolisovaným česnekem, tymiánem, pepřem, solí a olivovým olejem, zapečené v troubě pod grilem dozlatova.

Česnekové bagetky

Půlky baget potřené prolisovaným česnekem smíchaným s olivovým olejem, v troubě pod grilem zapečené.

Česnekový chléb

Den staré plátky chleba opečené na grilu, potřené česnekovým máslem.

Dušené lišky

Očištěné překrájené lišky, podušené na rozehřátém másle, na kterém jsme nejdříve orestovali celé stroužky česneku, houby pak ochucené bílým pepřem, solí a promíchané s nasekanou petrželkou, servírované jako příloha ke grilovaným masům.

Dvojité lívanečky s paštikou

Tyto lívanečky podáváme jako přílohu k teplé zelenině.

Houbové lívanečky

V lívanečníku připravené lívance z podušených hub, mléka, vajec, hladké mouky a prášku do pečiva.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy