REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

jíšky, jiná zahuštění porkmů

Hnědá máslová jíška

Hnědou máslovou jíšku využijeme při přípravě tmavých polévek a omáček. Vhodná je například k zahuštění gulášové, frankfurtské … polévky.

Jíška

Známe tři druhy jíšky – bledou, světlou a hnědou.

Máslová mouka

Máslová mouka slouží k zahuštění omáček či hutných polévek. Nahrazuje klasickou jíšku a díky máslu pokrm zjemňuje.

Světlá máslová jíška

Světlá máslová jíška vhodná k zahuštění polévek a omáček. Světlou jíškou zahušťujeme především zeleninové vývary a omáčky z výpeku.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy