REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

zavářky do polévek

Bazalkové polévkové noky

Rychlé bylinkové noky ozvláštní masové nebo zeleninové vývary, ale dobře doplní i hráškovou polévku.

Bramborové knedlíčky do polévky

Nastrouhané vařené brambory, promíchané s utřeným máslem se žloutkem, strouhankou, nasekanou pažitkou a solí, z těsta pak vytvořené malé knedlíčky, ¨ty zavařené v polévce.

Drožďové knedlíčky

Droždí zarestované na másle spolu s cibulkou, promíchané spolu s česnekem, pepřem, majoránkou, vejcem a strouhankou, uvařené ve tvaru knedlíčků přímo v polévce.

Houbové knedlíčky

Zavářka do polévek připravená z hub, strouhanky a vajíček.

Houskové knedlíčky

Zahuštění polévek. Knedlíčky připravené z mléka, … strouhanky a vajíček.

Játrová rýže

Klasická staročeská zavářka z jater, másla, vejce, česneku, koření a strouhanky. Nejčastěji se používá do čirých hovězích vývarů.

Játrové knedlíčky

Zavářka do polévek.

Játrové knedlíčky z kuřecích jater

Recept od paní Maruš na knedlíčky do polévky.

Játrové nočky

Nočky zavařené ve vývaru, připravené z jater, cibule, vajec, másla, pepře, soli a strouhané housky.

Kapání z mouky

Zahuštění polévek.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy