REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

zavářky, vložky a zdobení do polévek


Bazalkové polévkové noky

Rychlé bylinkové noky ozvláštní masové nebo zeleninové vývary, ale dobře doplní i hráškovou polévku.

Bramborové flíčky do polévky

Bramborové flíčky předvařené, servírované jako vložka do polévek.

Bramborové knedlíčky do polévky

Nastrouhané vařené brambory, promíchané s utřeným máslem se žloutkem, strouhankou, nasekanou pažitkou a solí, z těsta pak vytvořené malé knedlíčky, ¨ty zavařené v polévce.

Bramboroví šneci

Rolády z bramborového těsta nakrájené na 2 cm silná kolečka, upečené v troubě, servírované jako vložka hustých polévek.

Celestýnské nudle

Chutná vložka do vývarů.

Česnekové krutony

Kostičky opečeného chleba opečené na másle ochuceném česnekem, vhodné jako zdobení do polévek, salátů …

Drožďové knedlíčky

Droždí zarestované na másle spolu s cibulkou, promíchané spolu s česnekem, pepřem, majoránkou, vejcem a strouhankou, uvařené ve tvaru knedlíčků přímo v polévce.

Drožďové knedlíčky II.

Polévková vložka vyrobená z droždí rozpuštěného na másle a cibuli, promíchaného s vejcem, česnekem, strouhankou a kořením, kuličky nakonec zavařené v mírně osolené vodě.

Drožďové knedlíčky III.

Další recept na chutné kuličky připravené z droždí, vejec, strouhanky, kořením a dalších surovin, tradiční vložka našich babiček a prababiček do vývarů.

Fritátové nudle

Palačinkové placky pokrájené na proužky a orestované na oleji, chutná vložka do polévek.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy