REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

zapražené (zahuštěné jíškou)

Bramborová polévka

Světlá polévka charakteristické vůně s brambory a zeleninou.

Bramborová polévka s houbami

Světlá polévka charakteristické vůně z použitých brambor a dalších ingrediencí s vložkou brambor, hub a zeleniny.

Celerová bílá polévka

Na jemno nastrouhaný celer, orestovaný na oleji, zahuštěný jíškou, zalitý vodou, polévka vyšlehaná do pěny, ochucená rozšlehaným žloutkem, servírovaná s opečenými kostičkami bílé housky.

Cibulačka s krupicovou jíškou

Na rozehřátém tuku osmahnutá krupice, pak vmíchané rozšlehané vejce, vše zalité vodou, povařené a ochucené kostkou masoxu a solí. Do polévky nakonec přidaná na kolečka nakrájená cibule rozebraná na kroužky a povařená 5 minut, hotová polévka servírovaná posypaná nasekanou pažitkou.

Cucková fofr polévka

Krupicovo-vaječnou polévku si v pohodě připravíme, i když nás tlačí čas. Za dvacet minut ji už můžeme nést na stůl, což je obrovská výhoda.

Česneková polévka s vaječnou jíškou

Polévka připravená z česneku, kostky zeleninového bujónu, vajec, polohrubé mouky, másla a dalších ingrediencí.

Ďábelský čočkový hrnec

Čočka podušená na cibulovém základě se slaninou, chilli papričkami, bramborami, ananasem, šafránem a kurkumou, dochucená pomerančovou a citronovou šťávou.

Drožďová polévka se zeleninou

Polévka připravená z droždí, mražené polévkové směsi, vody, hladké mouky, tuku, cibule, polévkového koření, petrželky a soli.

Fazolková polévka

Polévka připravená z čerstvých fazolových lusků, cibule, hladké mouky, másla, vody a dalších ingrediencí.

Fazolková polévka s rajčaty

Polévka z čerstvých zelených fazolek a rajčat, zahuštěná světlou jíškou.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy