REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

z masa a kostí (hovězích, vepř…)

Babiččina štědrovečerní polévka

Vánoční polévka z receptáře našich babiček.

Bažantí vývar se svítkem

Vývar z naporcovaného bažanta, kořenové zeleniny a koření, servírovaný obohacený o vaječný svítek upečený na másle, pak rozkrájený na kostičky nebo nudličky.

Bujón z oháňky

Novoroční vyprošťovák vhodný po bujarém veselí na Silvestra.

Čínská kuřecí polévka

Pikantní polévka jemné vůně a chuti po kuřecím mase a žampiónech.

Čínská kuřecí polévka s houbami

Polévka z vývaru po vařeném kuřeti, kořenové zeleniny a dalších ingrediencí, servírovaná nastavená instantními nudlemi a sušenými houbami spolu s obranými kousky uvařeného kuřete.

Domácí hovězí polévka

Polévka z hovězího masa, mrkve, celeru, bylinek a koření.

Domácí králičí polévka s játrovými knedlíčky

Vývar připravený z části králíka a kořenové zeleniny, servírovaný spolu s játrovými knedlíčky.

Dršťková polévka z kuřete

Polévka z kuřecího skeletu, kuřecí kůže, koření a dalších ingrediencí.

Fazolačka

Na pánvi postupně orestovaná cibule, slaninka, pak i kostičky uzeného masa, kolečka mrkve, petržele a plátky česneku, vše zasypané hladkou moukou, zalité vodou nebo vývarem, povařené i s kostkami syrových brambor, nakonec do polévky přidané i fazole.

Hovězí consommé

Hovězí consommé je dobré servírovat jako součást několikachodového menu. Podpoří chuť k jídlu a přitom nepřeplní žaludek. Tajemství jeho úspěchu je správná čirost a chuť po mase a zelenině. Masové consommé má výraznou, tmavě hnědou barvu, za studen by mělo rosolovatět.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy