REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vývary z masa, kostí a zeleniny


Babiččina štědrovečerní polévka

Vánoční polévka z receptáře našich babiček.

Bažantí vývar se svítkem

Vývar z naporcovaného bažanta, kořenové zeleniny a koření, servírovaný obohacený o vaječný svítek upečený na másle, pak rozkrájený na kostičky nebo nudličky.

Bramboračka s kuřecím masem

Polévka z opečených kousků kuřecího masa, vývaru, zeleniny, brambor a dalších ingrediencí.

Bramborová polévka s pórkem

Polévka z brambor, pórku, vývaru, smetany, nastrouhaného sýru a dalších ingrediencí.

Brněnská rybí polévka

Polévka uvařená z hlavy, ocasu a vnitřností kapra, také kořenové zeleniny, masoxu a petrželky, zahuštěná světlou jíškou.

Brokolicová krémová polévka

V mixéru rozmixovaná povařená brokolice, povařená v kuřecím vývaru, servírovaná jako jako krémová polévka ozdobená zakysanou smetanou.

Bujón s hřiby

Vynikající polévka z francouzské kuchyně. Povařená kořenová zelenina spolu s rajčaty, procezená, zahuštěná orestovanými hříbky se šalotkou a kořením, vývar nakonec dochucený bílým vínem a smetanou.

Bujón z oháňky

Novoroční vyprošťovák vhodný po bujarém veselí na Silvestra.

Celerová polévka se sýrem

Polévka připravená z nastrouhaného celeru, petržele a mrkve, zahuštěna hrubou krupicí, ochucená masoxem a směsí z nastrouhaného tvrdého sýra, žloutků, mléka a koření.

Cibulačka

Polévka z cibule, bílého vína a dalších ingrediencí, podávaná se zapečenou bagetou a nastrouhaným sýrem.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy