REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

přesnidávkové (hutné obědové)


Boršč po pražsku

Variace na slavnou ruskou polévku „Boršč“, připravenou z brambor, hovězího péra, jednoho tučného kolínka, 1/2 ks menší hlávky zelí a dalších ingrediencí.

Boršč se dvěma druhy masa

Polévka z masa, kořenové zeleniny, zelí, červené řepy a koření.

Boršč se třemi druhy masa

Polévka z masa, zeleniny, zelí, červené řepy, kapusty a koření, zjemněná zakysanou smetanou.

Cibulová polévka á-la George

Cibulová polévka rychle a levně.

Cibulová polévka se ztraceným vejcem

Polévka z cibule, rajčat, masoxu a koření, servírovaná se ztracenými vejci.

Cizrnovo-bramborová polévka

Hustá objedová polévka z brambor, cizrny, zeleniny, koleček choriza, másla, sladké smetany …. a zeleninového vývaru.

Cuketová polévka s rýží

Cuketová polévka z drůbežího vývaru s vložkou rýže, podávaná ozdobená nastrouhaným sýrem.

Česnečka II.

Polévka výrazné chuti po česneku, skvělá jako zdravotní polévka při chřipkách a nachlazní, ovšem vhodná je také jako prevence do chmurného podzimního a zimního počasí.

Česnečka s brambory, mrkví a petrželkou

Polévka výrazné chuti po česneku, skvělá jako zdravotní polévka při chřipkách a nachlazní, ovšem vhodná je také jako prevence do chmurného počasí. Pro více vitamínů do ní byla přidána mrkev a petržel.

Čorba z králíka po bulharsku

Polévka připravená z vykostěného králičího masa, jarní cibulky, rajčat, zelené papriky a dalších ingrediencí, dochucená kořením čubrica, pepřem a solí, zjemněná bílým jogurtem s vejcem.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy