REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

ostatní

Bramborová polévka se sýrem

Polévka připravená z nastrouhaných brambor a goudy, zakysané smetany, vody, másla, petrželky a soli.

Brynzová polévka s nudlemi a slaninou

Polévka připravená z brynzy, slaniny, nudlí, vody, mleté papriky a soli.

Čínská hovězí polévka

Pikantní polévka inspirovaná asijskou kuchyní. Ze zadního hovězího masa, žampionů, s kouskem zázvoru a chilli papričkou. Podávaná s nudlemi.

Demiglace nebo demi-glace, demiglaze

I když demi glace je vývar, není to přesný termín, protože svoji hustotou připomíná spíše omáčku. Používá se všude tam, kde je potřeba zesílit masovou chuť. Hodí se do všech druhů teplých omáček, do zvěřinových ragú … využijeme ho také všude tam, kde v receptech najdeme použití bujónu nebo kostky masoxu.

Jarní polévka s popencem

Vývar z kostí připravený dále s mrkví, petrželí a brambory. S přidanými vařenými krupkami a šálkem lístků popence. Ochucený kmínem, pepřem a solí.

Karotková polévka se sýrovými noky

Polévka z uvařené, rozmixované mrkve, servírovaná s noky ze sýru a dalších ingrediencí.

Kuřecí vývar se zázvorem, koriandrem, rajčaty a kokosovou smetanou

Blesková polévka připravená z kuřecího vývaru, doplněná kokosoovou alternativou smetany. Pikantní díky chilli papričce a čerstvému zázvoru, ovoněná koriandrem.

Mrkvová polévka s krupičkou

Rychlá ale zdravá polévka z nastrouhané mrkve a dalších ingrediencí.

Okurková polévka

Studená polévka ze salátové okurky, bílého jogurtu, mléka, svazečku kopru a dalších ingrediencí.

Ořechová polévka

Na strojku na mák rozemletá jádra vlašských ořechů a dušená rýže, rozemleté suroviny nasypané do vroucí vody společně s cukrem a povařené za neustálého míchání do zhoustnutí, polévka servírovaná horká.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy