REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

ostatní

Angreštová omáčka

Podáváme k vařenému masu.

Bazalková omáčka II.

Čerstvá a sušená bazalka smíchaná s olivovým olejem, česnekem, jádry vlašských ořechů, nastrouhaným sýrem, pepřem a solí, omáčka vhodná k těstovinám.

Bernská omáčka

Omáčka je výborná k minutkám.

Boloňská omáčka II.

Chutná omáčka z rajčatového pyré a dalších ingrediencí s vložkou mletého masa, vhodná jako příloha k těstovinám, zvláště pak ke špagetám.

Borůvková omáčka

Výborná na lívance, či omelety.

Brusinkový přeliv

Převařený brusinkový kompot spolu s červeným vínem a šťávou z citrónu.

Burgundská omáčka

Omáčka z orestované a pak povařené zeleniny zalité červeným vínem, zahuštěná jíškou, nakonec propasírovaná přes sítko. Podáváme k masitým pokrmům, steakům, rybě a zvěřině.

Celerová omáčka

Omáčka k dušenému hovězímu masu.

Cuketová omáčka

Tato omáčka z cuket, paprik, cibule, koření a dalších ingrediencí je skvělá jak pod maso, tak například na špagety.

Čajová omáčka

Omáčka podávaná jak teplá, tak i studená k různě upraveným masům, ale i sladkým dezertům.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy