REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

mléčné, smetanové

Bazalková omáčka

Omáčka ze smetany, ořechů, česneku, pepře a nasekané bazalky.

Bešamelová omáčka

Tvořící základ mnoha dalších omáček.

Bešamelová omáčka II.

Bešamelová omáčka se často dochucuje dalšími ingrediencemi. Je to základní polotovar mnoha omáček.

Bešamelová pěna

Hotovou pěnou přeléváme zapékanou zeleninu nebo maso, např. musaku a upečeme dozlatova.

Bílá cibulová omáčka

Omáčka připravená z orestované cibule zalité vývarem, povařená, dochucená mlékem a žloutkem.

Boloňská omáčka

Jedna z možných variant boloňské omáčky, která se skvěle hodí na těstoviny, především na špagety.

Boloňská omáčka III.

Teplá smetanová omáčka vhodná například na dochucení těstovin.

Bylinkový krém

Bylinkový krém je vlastně smetana prohřátá s rozpuštěným máslem, ochucená nasekanými bylinkami, citronovou šťávou a kořením. Tato jednoduchá omáčka je vhodná jako přeliv různě upravené zeleniny.

Citrónová omáčka

Smetanová omáčka vhodná k drůbežímu masu nebo k zelenině.

Citronová omáčka II.

Cibulový základ připravený z nadrobno nakrájené cibule, rybího vývaru a bílého vína, chvíli povařený, zjemněný a zahuštěný máslem a citronovou šťávou. Tato citronová omáčka je výborná k různě upravenému rybímu masu.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy