REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

tradiční české pokrmy, ale i ty méně známé


Bramborová roláda se dvěma náplněmi, špenát

Z den předem uvařených brambor, solamylu, dětské krupičky, mléka a vejce vypracované bramborové těsto, to naplněné anglickou slaninou a zelím, uvařené ve formě rolády na páře. Na plátky pokrájěná roláda servírovaná spolu s podušeným špenátem, přelitá sádlem s orestovanou cibulkou.

Bramborové knedlíky s uzeným masem

Z vařených brambor, mouky, krupice a vajíčka připravené těsto, plněné uzeným masem.

Bramborový guláš II.

Klasika z českých kuchyní, guláš z brambor a točeného salámu.

Bramborový knedlík plněný vajíčkem, houbová omáčka

Skvělé bramborové knedlíky s překvapením servírované se smetanovou houbovou omáčkou, dobrý nápad na bezmasý oběd či večeři.

Brněnský řízek s bramborovým salátem

Vaječnou směsí naplněné plátky vepřové krkovice, zamotané obalené v klasickém trojobalu a usmažené dozlatova, servírované spolu s chutným bramborovým salátem.

Buchtičky se šodó

Některými lidmi tolik milované, některými zase nenáviděné pečené buchtičky, podávané přelité žloutkovým krémem.

Čevabčiči s vařeným bramborem, okurek

I když je tento pokrm původem z Balkánu, u nás v minulém století tak zdomácněl, že nesměl chybět v menu žádné tehdejší dobré hospody. Pro ty později narozené, jedná se o mleté maso ve tvaru šišek opečené na oleji, servírované s brambory, cibulí, tatarkou a plnotučnou hořčicí.

Čočka na kyselo s párky a vejcem

Další verze oblíbené čočky na kyselo servírované spolu s párky a volským okem.

Čočka na kyselo s uzeným a vejcem

Česká klasika. Tradiční pokrm našich babiček a prababiček.

Dušená hovězí játra s pečenými novými brambory

Na slanině, sádle a cibuli opečená játra, podušená zalitá vývarem, dochucený protlakem, česnekem a paprikou, hotová osolená, servírovaná se povařenými, pak zapečenými novými bramborami.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy