REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

jiné slavnostní příležitosti

Flambovaný krůtí řízek s těstovinami

Plátky z krůtích prsou opečené zprudka na dobře rozpáleném oleji, zapečené pod pokličkou spolu se šunkou a ananasem, flambované.

Hovězí líčka po burgundsku, bramborovo-celerové pyré

Stará francouzská klasika – pozvolna pečená hovězí líčka na červeném víně a kořenové zelenině spolu se žampiony. Podávaná s jemným celerovo-bramborovým pyré.

Husí ramínko na jablkách, salát z červené řepy, chlupatý knedlík

V medu a jablečném džusu marinovaná husí ramínka, podušená s jablka doměkka, servírovaná s domácími knedlíky a vychlazeným salátem z červené řepy.

Chřest se smetanovou omáčkou, bramborem, dušenou šunkou a rukolou

Vařený zelený nebo bílý chřest, jehož sezóna právě začala, podávaný se smetanovou omáčkou, brambory, v páře dušenou šunkou a salátem z čerstvých listů rukoly.

Králík pečený na bílém víně s estragonovou zeleninou a pažitkovými brambory

Králík upečený na kořenové zelenině podlitý bílým vínem, ochucený nasekaným estragonem, solí a pepřem, podávaný se šťouchanými brambory a zeleninou z výpeku, k ní se skvěle hodí máslová chuť brambor a úžasná intenzivní vůně estragonu, která jídlu dodá jiný rozměr!

Krevety pošírované v omáčce z kokosové smetany s bramborovo-citronovým pyré

Šetrně upravemé krevety s kokosovým mlékem a chutí vanilkového lusku, koriandru, nasekaného zázvoru či limetky. Podávané s bramborovo-citronovým pyré.

Krůtí prsíčka na pomerančích s rýží

Tento lehký pokrm je skvělým hlavním chodem při mnoha slavnostnějších příležitostech, ovšem můžeme si ho samozřejmě připravit i k nedělnímu obědu.

Medailonky du Barry

Madame du Barry byla milenkou Ludvíka XV. Měla ráda přepych a luxusní jídlo. Recept, mírně upravený, se zachoval dodnes. Je to náročný pokrm na přípravu vhodný pro slavností příležitosti.

Opečený siven s brambory a brokolicí

Na pánvičce opečené porce sivenů, obložené uvařenými brambory a brokolicí, zdobené podušenými žampióny.

Pečená telecí panenka s brambory, servírovaná s houbami

V celku upečený váleček telecí svíčkové spolu s brambory a bylinkami, servírovaný nakrájený na plátky spolu s podušenými houbami.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy