REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

ostatní

Hřiby s holandskou omáčku a těstovinami

Uvařené těstoviny posypané povařenými hříbky a přelité omáčkou připravenou ve vodní lázni.

Omáčka z podzimních hub

Mezi typicky podzimní houby na omáčku patří čirůvky strmělky, ruďoušek. Jde o aromatické houby vhodné na omáčky, z čirůvek je nejvíce sbíraná a nejhojnější čirůvka fialová, čirůvka dvoubarvá, ze strmělek je oblíbená strmělka mlženka.

Ovesná kaše s jablečným moštem

Ovesná kaše, to je snídaňová klasika. My pro vás máme veganskou verzi s jablečným moštem, rozinkami, švestkami a křupavými plátky mandlí. Je hotová do deseti minut!

Pečené špenátové rizoto

Rýže upečená s opečeným česnekem, žampiony, slaninou a dalšími ingrediencemi.

Ragú z tofu s ananasem, rozinkami a kokosovou smetanou s divokou rýží

Bezmasý recept připravený z tofu a čerstvého anansu. Dochucený limetkovou šťávou a koriandrem, zjemněný kokosovou alternativou smetany -vhodný pro ty, kdo intolerují laktózu.

Seitan steak

Recept z kuchařky „A co teda jíš?“ od autorky Lindy Müllerové. Jedná se o vyzkoušený vegetariánský recept připravený ze seitanu natural a dalších surovin. Recept je inspirovaný argentinskou kuchyní.

Široké nudle s česnekem a ořechy

Neskutečně jednoduchý recept na těstoviny s praženými vlašskými ořechy, rozmačkaným česnekem a olivovým olejem.

Šmakoun s bramborovými noky, nivou a hráškem

Vařené bramborové noky s kostičkami houbového Šmakouna v omáčce z nivy a smetany na vaření. S hráškem a modrým sýrem.

Špagety se sýrovou omáčkou

Na skus uvařené špagety servírované smíchané se sýrovou omáčkou ochucenou černým pepřem.

Špecle s uzeným tvarohem a cibulkou

Rozdrobený uzený tvaroh na těstovinách posypaných osmaženou cibulkou. Doslova minutový recept pro ty, kdo maso neradi, ale uzenou chuť naopak ano.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy