REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

ostatní

Hřiby s holandskou omáčku a těstovinami

Uvařené těstoviny posypané povařenými hříbky a přelité omáčkou připravenou ve vodní lázni.

Omáčka z podzimních hub

Mezi typicky podzimní houby na omáčku patří čirůvky strmělky, ruďoušek. Jde o aromatické houby vhodné na omáčky, z čirůvek je nejvíce sbíraná a nejhojnější čirůvka fialová, čirůvka dvoubarvá, ze strmělek je oblíbená strmělka mlženka.

Pečené špenátové rizoto

Rýže upečená s opečeným česnekem, žampiony, slaninou a dalšími ingrediencemi.

Ragú z tofu s ananasem, rozinkami a kokosovou smetanou s divokou rýží

Bezmasý recept připravený z tofu a čerstvého anansu. Dochucený limetkovou šťávou a koriandrem, zjemněný kokosovou alternativou smetany -vhodný pro ty, kdo intolerují laktózu.

Široké nudle s česnekem a ořechy

Neskutečně jednoduchý recept na těstoviny s praženými vlašskými ořechy, rozmačkaným česnekem a olivovým olejem.

Šmakoun s bramborovými noky, nivou a hráškem

Vařené bramborové noky s kostičkami houbového Šmakouna v omáčce z nivy a smetany na vaření. S hráškem a modrým sýrem.

Špagety se sýrovou omáčkou

Na skus uvařené špagety servírované smíchané se sýrovou omáčkou ochucenou černým pepřem.

Špecle s uzeným tvarohem a cibulkou

Rozdrobený uzený tvaroh na těstovinách posypaných osmaženou cibulkou. Doslova minutový recept pro ty, kdo maso neradi, ale uzenou chuť naopak ano.

Tuňákové rizoto se šmakounem

Rizoto se sterilizovaným hráškem, kukuřicí, naťovou cibulkou, sušenými rajčaty, česnekem a přírodním šmakounem.

Zapečené těstoviny se smetanou a houbovou směsí

Uvařené těstoviny promíchané s houbovou směsí ochucenou smetanou, posypané strouhaným sýrem, v troubě zapečené.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy