REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

mořidla a jiné nálevy


Jednoduchý 3 % solný lák

Voda svařená se solí, vychlazená. Lák o obsahu soli 3 % je vhodný především na zavařování klobás.

Klasické mořidlo k nakládání zvěřiny

Jeden z receptů na mořidlo určené k nakládání zvěřiny před samotnou kuchyňskou úpravou.

Mořidlo na zajíce

Nakládáme zvěřinu, tentokrát zajíce.

Mořidlo s nálevem

Mořidlo s nálevem určené k nakládání zvěřiny, nakládáme obvykle zaječí nebo králíčí zadek, srnčí kýtu nebo hřbet, zvěřinu dančí, jelení a kančí.

Mořidlo ze zeleniny a oleje

Recept na 1 kg budoucího dušeného nebo pečeného hovězího, skopového masa.

Mořidlo ze zeleniny a oleje II.

Recept na 1 kg budoucího dušeného nebo pečeného masa ze srnce, zajíce….

Nálev na naložení jehněčího masa

Jedna z mnoha receptur na nálev používaný na naložení jehněčího (skopového) masa.

Nálev na napíchání králíka

Nálev určený k napíchání králíka před grilováním. Množství nám vystačí na 1-2 králíky.

Nálev na napíchání krůty

Slaný nálev určený k napíchání krůty při přípavě krůtího masa na grilování. Krůtu napichujeme 2-3 dny před grilováním.

Nálev na napíchání selat

Recept z podhůří Orlických hor.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy