REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

ostatní

Bylinková marináda

Marináda na grilování vhodná na kuřecí maso, houby a zeleninu.

Karibská marináda na kuřecí maso

Exotická marináda vhodná především na pečené nebo grilované kuřecí maso, kterému dodá na jemnosti.

Kávová marináda na masa určená k pečení

Marináda vhodná na nakládání a pečení například vepřového masa.

Lák na napíchání jehněčího masa

Existuje mnoho variací na lák určený k napíchání jehňat. Toto je jednoduchý, ale účinný slaný lák.

Marináda na potírání jehněčího masa

Pikantní marináda určená na potírání naloženého jehněčího (skopového) masa určeného na grilování.

Marináda na pštrosí maso

Marináda na nakládání pštrosího masa jak ke grilování, tak pro přípravu na pánvičce či elektrické pánvi.

Marináda na zeleninu z citronu, bazalky a fenyklu

Grilovaná zelenina je skvělá, ovšem úplně nejlepší je předem naložená do voňavé bylinkové marinády ochucené citrónem.

Medová marináda na kuřecí maso

Pikantní marináda z medu, sójové omáčky, rajského protlaku, chilli omáčky a nastrouhané citronové kůry, vhodná k potírání kuřecího masa, především se hodí na grilování kuřecích paliček nebo křidélek.

Medovo hořčičná marináda (i zálivka) s mátou

Marináda z medu, dijonské hořčice, oleje a čerstvých mátových lístků, která se hodí i jako zálivka k listovým salátům.

Pikantní marináda na skopové maso

Marináda připravená z nasekané cibule a česneku, bílého jogurtu, dijonské hořčice, oleje a koření.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy