REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

majonézy

Bazalková majonéza

Majonéza s chutí a vůní po bazalce.

Bylinková majonéza

Základní majonéza promíchaná se zakysanou smetanou, nasekaným koprem a petrželkou, ochucená česnekem, pepřem a solí.

Celerová majonéza

Oloupaný celer, nakrájený na plátky, krátce povařený v osolené vodě s kapkou octa, nasekaný na drobné kousky, promíchaný s majonézou, bílým jogurtem a rajčatovým protlakem, dochucený citrónovou šťávou, worcestrovou omáčkou, solí a špetkou cukru.

Česneková majonéza

Ochucená majonéza vhodná hlavně ke steakům.

Česneková majonéza s ořechy

Majonéza naředěná vývarem a promíchaná s nasekanými jádry vlašských ořechů, česnekem a petrželkou, dochucená citrónovou šťávou, cukrem a solí, podávaná nejlépe k vařeným rybám.

Česneková majonéza se sýrem

Podávám k masům, natvrdo uvařeným vejcím a nebo natíráme na chléb.

Dijonská majonéza

Tato majonéza se hodí k zeleninovým salátům.

Domácí ochucená tatarská omáčka

Majonéza promíchaná s nasekanými okurkami, petrželkou, kapary a ančovičkami, dochucená citronovou šťávou, nastrouhanou kůrou z citrónu a sladkou paprikou.

Humrová majonéza

Jemné nudličky humřího masa, spojené majonézou spolu s celerem, dochucené citrónovou šťávou, cukrem, octem a solí.

Chilská majonéza

Klasická majonéza s přídavkem chilli omáčky, zelené papriky, pažitky a kapie.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy