REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

směsi ze sušených surovin

4-3-2-1 Spice Rub

Doma namíchaná směs koření vhodná především na grilovaná masa.

Bylinková letní směs

Tuto směs používáme na okoření mas určených ke grilování. Směs do masa vetřeme.

Cajun

Na přípravu této orientální kořenící směsi používáme sušené ingredience včetně česneku a cibule. Skvěle se hodí na grilovaná masa.

Cajunské koření

Skvělé koření na masa upravená grilováním.

Česnekový prášek

Na plátky nakrájený česnek, usušený na listech lísky nebo v sušičce, rozmixovaný na prášek. Tento česnekový prášek používáme jako samostatné koření, nebo jako součást kořenících směsí a past.

Divoké koření

Směs rozdrceného koření používaná na nakládání masa při přípravě pokrmů nadivoko.

Grilovací koření na hovězí steaky

Pikantní koření připravené pomocí hmoždíře.

Houbový prášek jako koření – směsi koření z houbového prášku

Recept je orientační a potřebujeme k němu usušené houby a další sušené ingredience a koření. Houbový prášek ze sušených hub používáme k ochucování omáček nebo polévek. Můžeme z něj také vyrobit různé kořenící směsi do paštik, polévek nebo gulášů.

Karí (curry) koření – jemné

Sypká, jemně zrnitá směs koření, barvy od zlatožluté do žluté, může též přecházet ke žlutozelené až hnědé, záleží na poměrech koření. Jemnější varianta.

Karí (curry) koření – ostré

Sypká, jemně zrnitá směs koření, barvy od zlatožluté do žluté, může též přecházet ke žlutozelené až hnědé, záleží na poměrech koření. Ostřejší varianta.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy