REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

příprava sypkého koření


4-3-2-1 Spice Rub

Doma namíchaná směs koření vhodná především na grilovaná masa.

Aromatická bylinková směs

Aromatickou směs používáme na okoření mas určených ke grilování. Směs do masa vetřeme.

Bylinková letní směs

Tuto směs používáme na okoření mas určených ke grilování. Směs do masa vetřeme.

Cajun

Na přípravu této orientální kořenící směsi používáme sušené ingredience včetně česneku a cibule. Skvěle se hodí na grilovaná masa.

Cajunské koření

Skvělé koření na masa upravená grilováním.

Česnekový prášek

Na plátky nakrájený česnek, usušený na listech lísky nebo v sušičce, rozmixovaný na prášek. Tento česnekový prášek používáme jako samostatné koření, nebo jako součást kořenících směsí a past.

Divoké koření

Směs rozdrceného koření používaná na nakládání masa při přípravě pokrmů nadivoko.

Garam masala

Garam masala se přidává hlavně k masu či do rýže. Není vhodná k rybě či k zelenině.

Grilovací koření na hovězí steaky

Pikantní koření připravené pomocí hmoždíře.

Houbový prášek jako koření – směsi koření z houbového prášku

Recept je orientační a potřebujeme k němu usušené houby a další sušené ingredience a koření. Houbový prášek ze sušených hub používáme k ochucování omáček nebo polévek. Můžeme z něj také vyrobit různé kořenící směsi do paštik, polévek nebo gulášů.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy