REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

příprava kořenících past a směsí


Adžika

Adžika výborně doplní pokrmy z mletého masa, také jídla vegetariánská, jako např. zeleninové karbanátky nebo sójové maso. Nejlépe se však hodí na steaky, hamburgery, grilované kotlety, ale také ke kuřeti, hovězímu nebo jehněčímu masu a rybám. Někdy se dává i do omáček a polévek.

Barbecue směs

Tato francouzská barbecue směs dodá grilovaným masům příjemnou kořeněnou chuť.

Česká bylinková pasta

Šťáva z půlky citrónu smíchaná s nasekanými bylinkami a kořením.

Česneko-zázvorová pasta

Nastrouhaný česnek smíchaný v poměru 1:1 se zázvorem, pasta skvělá do omáček, zeleninových nebo i masových směsí, pod maso apod.

Česneková pasta

Prolisovaný česnek smíchaný s rozpuštěným tukem.

Česneková pasta II.

Prolisovaný česnek smíchaný s tukem.

Česneková pasta na uskladnění

Pasta ze stroužků česneku a rajčat, dochucená solí. Vhodné využití česneku, který má skvrnky. Takto upravená česneková pasta vydrží i několik let.

Česneková pasta s bazalkou

Česneková pasta namíchaná z rozmačkaného česneku, soli, oleje a listů bazalky, vhodná na grilované jehněčí maso.

Domácí Harissa

Harissa je druh ostré kořenící směsi. Pochází z Tuniska a je oblíbena i v Alžírsku, Maroku a na Blízkém východě. V severní Africe se používá téměř ke všem jídlům.

Feferonková pasta

Pikantní pasta vhodná na potírání masa určeného k pečení.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy