REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

jiné zpracování

Celerový salát se zázvorem

Ve vrstvách vyskládaný celer, spolu se zázvorem a cibulí, zalitý nálevem, povařený, nakonec promíchaný sterilovaný v zavařovacích skleničkách.

Celoroční kvašáky

Pokud kvašáky podle tohoto receptu nesníte, vydrží vám až do nové sklizně.

Cukety nakládané v oleji

Na plátky pokrájené cukety přelité horkým octem, ochucené kořením, feferonkou a česnekem, pak naložené do oleje. Takto naložené cukety můžeme podávat jako salát, přílohu k masu, nebo dále použít dle příslušných receptur.

Domácí kvašáky

Klasický recept na kvašené okurky.

Domácí kvašáky II.

Nakládané kvašené okurky.

Domácí sušená rajčata

Sušená rajčátka vonící po bylinkách a česneku se skvěle hodí jako ingredience k dalšímu použití, například do omáček, na špagety apod., nebo se dají jen tak mlsat a zapíjet dobrým vínem.

Falešné kapary z medvědího česneku

Naložená poupata medvědího česneku používáme na ozdobu chlebíčků, jednohubek, nebo lze s nimi nahradit v receptech pravé kapary. Mají pikantní česnekovou-slanou a ostrou chuť.

Kopr v soli

Kopr naložený v soli, vhodný jako polotovar k dalšímu využití v kuchyni.

Křen v hořčici

Nastrouhaný čerstvý křen, promíchaný s plnotučnou hořčicí, vhodný jako příloha k masům nebo uzeninám.

Kvašené kedlubnové zelí

Máte přebytek kedlubnů na zahrádce, nebo Vám praskají, vyzkoušejte recept našich babiček. Kdysi se kedlubnové zelí dělalo většinou na podzim z velkých kedlubnů odrůdy Gigant. Dobře uskladněné a na povrchu pořád zalité zelí vodou vydrželo až do jara. Používalo se jako příloha k pokrmům, podobně jako klasické kyselé zelí, buď kvašené, nebo podušené na sádle s přídavkem cukru.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy