REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

jiné zpracování hub

Houby mléčně kvašené

Tato úprava hub je u nás poměrně málo používaná, častěji se s ní setkáme v Rusku nebo Bělorusku. Jde o povařené houby naložené v solném roztoku, zkvašené, nakonec případně i sterilované.

Houby v soli

Mírně na slunci zavadnuté houby naložené do soli.

Houby v soli II.

Různé druhy lesních hub nakrájené na plátky a promíchané se solí, částečně zbavené tekutiny naskládané do sklenic a povázané celofánem. Vzhledem k vysokému obsahu soli se takto uskladněné houby nemusejí zavařovat.

Houby v tuku

Jedna z variant uskladnění hub. Houby zbavené vody, zalité převařeným máslem nebo jiným dobrým tukem, sterilované.

Houby v tuku II.

Houby naložené v tuku používáme k přípravě náplní do omelet, do smažených vajíček nebo jako ingredienci do omáček a polévek.

Syrové houby v tuku

Houby nakrájené na plátky, zalité horkým, převařeným máslem.

Uzená hlíva ústřičná

Očištěné, osolené, odleželé houby, druhý den vyuzené v teplém kouři na sítech, ve sklenicích zalité olejem a dochucené kořením, další den sterilované. Takto naložené houby se dají použít na různé saláty nebo je konzumujeme samotné, vyndané z oleje jako chut’ovku. Olej lze také s úspěchem dále využít, například do salátů nebo mletých mas. Má zajímavou vůni a dá jídlu šmrnc, podobně jako zavařené houby.

Uzené lišky v oleji

Takto konzervované houby podáváme jako chuťovku k pivu i vínu, nebo na přípravu různých pikantních salátů, kde využijeme i aromatizovaný a ochucený olej.

Uzené syrovinky v oleji

Syrovinka je vynikající houba tvrdé konzistence vhodná také na uzení. Může se ale konzumovat i za syrova, takže ji před uzením nemusíme povařovat.

Uzení hub

Tvrdé houby lze také úspěšně vyudit!

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy