REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

nakládání a jiné zpracování hub


Houbová čalamáda

Houby povařené s kečupem, paprikou, cukrem … tato čalamáda je skvělá na špagety, jako omáčka na maso apod.

Houbová čalamáda II.

Ve sladkokyselém nálevu naložené houby spolu se zeleninou.

Houbová pasta

Velmi pikantní pasta, lze ji použít s kombinací s masem na houbové toasty, samotně mazat na topinky nebo použít jako základ pod maso. Z uvedenédávky vyrobíte 13-15 skleniček od dětské přesnídávky.

Houbová podzimní čalamáda

Tuto houbovou čalamádu podáváme jako přílohu k masitým pokrmům, skvělá je i pod maso. Směs doplněná opečeným mletým masem je vynikající na toasty či topinky.

Houbová sterilovaná směs pod maso

Tuto směs můžeme použít například pod maso, nebo ji promícháme s opečenými kousky masa a máme v zimních měsících chutnou směs na topinky.

Houbová tresť

Skvělé využití odřezků a kousků škaredších částí hub, které jinak neumíme použít. Skvěle se hodí jako koření do polévek, omáček a na minutky.

Houby mléčně kvašené

Tato úprava hub je u nás poměrně málo používaná, častěji se s ní setkáme v Rusku nebo Bělorusku. Jde o povařené houby naložené v solném roztoku, zkvašené, nakonec případně i sterilované.

Houby na cokoli

Houby jako polotovar vhodné k dalšímu kuchařskému zpracování.

Houby naložené v octě

Do octových roztoků můžeme nakládat téměř všechny druhy jedlých hub, musí být ale tvrdé a zdravé.

Houby s olivami

Sterilované houby s olivami ve slaném nálevu.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy