REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

ostaní sušené plodiny

Okurkové chipsy

Domácí, v troubě sušené zeleninové chipsy – s pikantním kořením, které váš mlsný jazýček dokonale uspokojí.

Sušená celerová nať

Celer si i po usušení uchová své charakteristické aroma a chuť, vhodný, takto zpracovaný, je především do omáček a polévek.

Sušená mrkev

Povařená nakrájená mrkev, usušená v sušičce nebo pootevřené troubě.

Sušená petrželová nať

Opraná čerstvá petrželka pozvolna sušená při nízké teplotě v troubě nebo v polostínu. Po usušení se lístky rozemnou a uskladní v suchu.

Sušená rajčata nakládaná

Sušená rajčata naložená v olivovém oleji se k nám dováží z Itálie a dáme za ně nemalý peníz, přitom si je můžeme vyrobit sami.

Sušené fazolky

Mladé očištěné fazolkové lusky krátce povařené ve vodě a potom sušené při nízké teplotě, dokud nejsou křehké.

Sušené feferonky

Feferonky usušené na niti v mírném průvanu.

Sušení šípků

Šípky obsahují takové množství vitamínu C, že za druhé světové války se šípky sbíraly v masovém měřítku k výrobě sirupu pro těhotné ženy a nemluvňata.

Sušený celer

Očištěné bulvičky mladého celeru, povařené, nakrájené na plátky nebo kostičky, v troubě nebo sušičce usušené. Celer si i po usušení uchová své charakteristické aroma a chuť, vhodný, takto zpracovaný, je především do omáček a polévek.

Sušený kopr

Sušení kopru je skvělá možnost, jak si na zimu zpracovat čerstvý mladý kopr.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy