REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

konzervace sušením, zamrazení


Hrušková pracharanda

Usušené hrušky, roztlučené na jemný prášek.

Křížaly

V zimě jsou křížaly, tedy pomalu usušená kyselá jablíčka, zdravým doplňkem svačin i pochoutkou u televize.

Mražená letní zelenina – směs

Polotovar ze zmrazené zeleniny vhodný například do polévek, omáček, či masových směsí.

Mražené houby – polotovar

Jedna z nejlepších možností, jak skladovat houby, je zamrazit je …

Mražené lesní ovoce

Lesní ovoce je skvělé nejen čerstvé, ale také zamrazené, vhodné v zimních měsících do dezertů, pohárů a jiných dobrot.

Mražené maliny

Jednoduché zamrazení malin krok za krokem …

Okurkové chipsy

Domácí, v troubě sušené zeleninové chipsy – s pikantním kořením, které váš mlsný jazýček dokonale uspokojí.

Rozinky z třešní

V troubě usušené třešně. Používáme je do těst, tvarohových náplní, ke zdobení i na mlsání.

Sušená celerová nať

Celer si i po usušení uchová své charakteristické aroma a chuť, vhodný, takto zpracovaný, je především do omáček a polévek.

Sušená mrkev

Povařená nakrájená mrkev, usušená v sušičce nebo pootevřené troubě.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy