REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

ovoce v cukru, alkoholu

Borůvky v cukru

Sterilované borůvky v cukrovém roztoku.

Borůvky v cukru (pasírované)

Borůvky rozvařené s malým množstvím vody, propasírované přes sítko, dále povařené s cukrem a nakonec sterilované.

Broskve v bílém rumu

Broskve naložené spolu s plátky citronu a vanilkovým luskem, ochucené cukrem, zalité rumem.

Brusinky nastavené jablky

Povařené brusinky spolu se čtvrtkami jablek a s citrónovou dužinou.

Brusinky v cukru

Brusinky nechané přejít varem, přelité horkým cukrovým roztokem, nesterilované.

Brusinky v cukru sterilované

Brusinky povařené v cukrovém roztoku, sterilované.

Jahodový rumový hrnec

Další varianta ovoce naloženého v cukru a alkoholu. Tento recept je na jahody, kumkváty a karamboly naložené spolu v cukru, zalité rumem.

Klevela

Z cukrem povařené švestky, navoněné rumem, sterilované.

Meruňky v cukru

Meruňky povařené v cukrovém roztoku.

Opilé borůvky

V cukrovém sirupu naložené borůvky, ve vhodných sklenicích zalité čistou pálenkou, po uzavření nechané několik týdnů rozležet.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy