REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

ostatní

Cumberlandská omáčka sterilovaná

Sterilovaná přílohová omáčka vhodná k pečené studené zvěřině a k různě upravenému hovězímu masu.

Chilli švestky

Vyzrálé švestky podušené s octem, drceným česnekem, chilli, zázvorem, hřebíčem a novým kořením. Po provaření uzavřené do skleniček.

Jablka zavařená bez cukru

Vhodný polotovar do koláčů a závinů.

Nakládané citróny v soli

Citróny naložené v soli se používají při marinování (macerování) ryb a jiných mas, k rýži, při přípravě kus-kusu … recept podle Jamie Olivera.

Pečené rybízové brusinky

Rybíz pečený se směsí koření, vanilkovým cukrem, citronovou kůrou a krupicovým cukrem. Po upečení promíchaný s rumem. Používáme všude tam, kde klasické brusinky.

Vlašské ořechy zavařené

Vyloupaná jádra vlašských ořechů, zavařená ve sklenicích. Takto konzervované ořechy vydrží několik let jako čerstvé!

Zelené ořechy zavařené

Na tento recept používáme nedozrálé a dosud zelené ořechy menší velikosti se zelenou vnější částí, tzv. rubinou, u kterých není ještě vyvinuta skořápka a celý obsah plodu je při vpichu zcela měkký. Takto zavařené ořechy se konzumují jako kompot.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy