REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

slané brambůrky, tyčinky a sušenky

Bramborové slané tyčinky

Tyčinky z mouky, brambor, másla a žloutků.

Bramborovo-kmínové tyčinky

Vařené brambory s moukou uhnětené v těsto a upečené v troubě.

Brynzové tyčinky

Jedna z variací na slané tyčinky k vínu, tentokrár se sýrem.

Brynzové tyčinky III.

Slané tyčinky z brambor, brynzy, mouky a vejce, posypané sezamem, pečené dozlatova.

Bylinkové tyčinky grissini

Slané tyčinky na italský způsob ovoněné sušenými bylinkami. Potřené vajíčkem a pečené v troubě, výborné jako pohoštění k vínu nebo pivu.

Celerové tyčinky

Slané tyčinky upečené v troubě, připravené z polohrubé mouky, nastrouhaného celeru, strouhaného sýra, tuku, soli a vejce. Výborně se hodí k červenému vínu.

Domácí bramborové chipsy podle Ládi Hrušky

Na dva milimetry nakrájené neoloupané brambory, máčené ve studené vodě, pak osušené, upečené v troubě dozlatova osolené a pokapané olivovým olejem. Chipsy jsou křupavé, nevymáchané v oleji a velmi chutné.

Domácí krekry

Skvělé slané pečivo vhodné k pivu či vínu, nebo jako základ kanapek.

Dýňové chipsy

Plátky v troubě opečené dýně ochucené kořením, osolené, pokapané olivovým olejem. Skvělé k pivu nebo vínu.

Halloweenské kosti

Silnější slané tyčinky ve tvaru kostí, slané cukroví vhodné na Halloween.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy