REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vařené

Houbové matesy

Houby naložené na způsob matesů, skvělá chuťovka k pivu nebo vínu.

Houbové matjesy

Recept na nakládané hřibovité houby skvělé k pivu.

Houbový ovar

Jednoduchý recept na povařené tvrdé houby, servírované s hořčicí a chlebem.

Májovky jako ovar

Oblíbený a jednoduchý starý recept od guru našich houbařů profesora F. Smotlachy. Tímto způsobem můžeme připravit i mladé, tvrdé plodnice hříbků, kozáků, křemenáčů a dalších mladých tvrdých hub.

Marinované hřiby s moravským uzeným

Chvíli povařené, pak marinované hřiby, promíchané s orestovanými kousky moravského uzeného a dalšími ingrediencemi, servírované s pečivem nejlépe k dobře vychlazenému pivu.

Pivní škvarky

Sádlo povařené s pivem a pak vyškvařené do škvarků.

Plněné žampiony v oleji

Povařené žampiony, vydlabané, nadité směsí z dužiny a nožek žampionů, sýra, cibule, česneku, papriky a soli, vyskládané do vhodné nádoby a zalité olejem, doplněné o kozí rohy, pálivou papriku, cibuli a koření. Po odležení skvělé k pivu nebo vínu, servírované spolu s pečivem.

Tatarák z brambor

Uvařené, nastrouhané brambory smíchané s kořením, olejem, kečupem a česnekem, servírované na topinkách.

Tatarák z pohanky

Zajímavý recept zdravé výživy připravený z pohanky, cibule, strouhanky, pažitky a koření. Recept podle kuchaře Jiřího Eichnera …

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy