REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

příprava za studena

Falešný tatarák

Z olomouckých tvarůžků, brambor, žloutků, másla, cibule a hořčice připravený chutný vegetariánský tatarák.

Feta nakládaná s bylinkami

Typický řecký sýr skvělé chuti naložený do směsi sušených bylinek a česneku, marinovaný v chladnu v olejové lázni.

Hermelín marinovaný, nakládaný

Na čtvrtiny nebo šestiny nakrájené hermelíny, proložené kolečky cibule, lupínky česneku a pokrájenými feferonkami, dochucené novým kořením a tymiánem, zalité olejem, 3 dny marinované.

Hermelín plněný pomazánkami

Ve vrstvách poskládaný nakrájený hermelín, potřený šunkovou pomazánkou a pomazánkou ze žervé.

Hermelín s praženými ořechy, česnekem a petrželkou

Rozkrojený hermelín plněný směsí opražených vlašských ořechů, sekané petrželky a rozetřeného česneku.

Hermelíny s ořechovou náplní

Naplněné hermelíny směsí z ořechů, vydlabané části hermelínů, česneku, másla, pepře a soli.

Marinovaná feta

Feta nebo balkánský sýr marinovaný v nálevu z oleje, bylinek a stroužků česneku.

Marinovaná vejce

Takto připravená vejce podáváme s chlebem a sklenicí piva.

Mozarella v marinádě

Mozzarella a cherry rajčátka naložené v marinádě z oleje, octa, nálevu ze sýru a bazalky.

Nakládané olomoucké tvarůžky

Olomoucké tvarůžky spolu s nakrájenými feferonkami a cibulí naskládané do sklenic, zalité kořeněným olejem.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy