REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

bez masa


Batátové chipsy s česnekovým dipem

Batáty nakrájené na hranolky, pečené s kapkou oleje v troubě. Podávané s dipem z tatarské omáčky, česneku a citronové šťávy.

Bramborové lívance s koprovou brynzou

Na Zahradě Čech získal v celostátní soutěži tento neobvyklý recept na slané bramborové lívanečky bronzovou medaili.

Bramborové spirály

Podlouhlé brambory nakrájené nožem do spirály, napíchané na špejlích, usmažené dozlatova v rozpáleném oleji, nebo upečené v troubě. Recept podle reportéra Ládi Hrušky z TV Nova.

Bramborové topinky

Zprudka upečené plátky větších brambor, máčené v husím sádle ochuceném česnekem.

Brynzové tyčinky II.

Slané tyčinky z brynzy a dalších ingrediencí, upečené v troubě dozlatova.

Cibulová kolečka v sýrovém těstíčku

Na pánvi v horkém oleji usmažená kolečka cibule namočená předtím v těstíčku z nastrouhaného sýru, strouhanky, vajec a koření.

Cuketová směs na topinky

Směs z cukety, cibule, česneku a kečupu.

Cuketové chipsy

Na tenké plátky nakrájená kolečka cukety, rozložená na plech vyložený papírem na pečení, osolená, pokapaná olivovým olejem, v troubě upečená.

Cuketový tatarák

Tatrák z cuket ochucený navíc dužinou rajských jablíček, servírovaný nejlépe na topinkách.

Domácí bramborové chipsy s dipem Bornier

Doma vyrobené bramborové lupínky servírované s jemnou hořčičnou omáčkou.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy