REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

slavnostní, velikonoční a vánoční

Babiččin mazanec

Rozpis na dva bochánky velikonočního mazance.

Babiččin velikonoční beránek

Velikonoční beránek pro malou až středně velkou formu.

Banánový beránek

Velikonoční beránek z polohrubé mouky, vajec, cukru a banánů.

Beránek z třeného těsta

Sladký moučník z mouky, cukru, vajec, mléka a citronové kůry.

Beránek z tvarohového těsta

Tradiční velikonoční beránek upečený z polohrubé mouky, netučného tvarohu, cukru krupice, margarínu a dalších ingrediencí.

Biskupský chlebíček

Do tohoto sladkého moučníku můžeme přidat rozličné dobroty, které máme ve spíži: mandle, rozinky, oříšky, třešně, zavařenou pomerančovou kůru, zavařené dýně nebo i čokoládu.

Biskupský chlebíček II.

Existuje mnoho variant na sladký biskupský chlebíček, tradiční sladkou pochoutka k vánočnímu stolu. Tento recept je podle Ivety Fabešové z pořadu „Vánoční pečení“.

Biskupský chlebíček s likérem

Pečený sladký chlebíček z mouky, vajec, likéru a dalších ingrediencí.

Boží milosti

Masopustní pečivo z hladké mouky, žloutků a šlehačky.

Boží milosti III.

Smažené velikonoční pečivo z mouky, tuku, vajec a rumu, servírované posypané moučkovým cukrem.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy