REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

různě upravené ovoce

Ambrosia dezert

Jednoduchý a rychlý dezert na plátky pomerančů posypané cukrem a kokosem, servírované dobře vychlazené.

Ananas v mandlovém těstíčku

Plátky ananasu obalené v těstíčku, usmažené dozlatova.

Ananas v těstíčku

Ananas obalený v těstíčku, usmažený dozlatova, servírovaný posypaný skořicovým cukrem a doplněný o zakysanou smetanu.

Ananasový „tatarák“

Na drobno nasekaná dužina ananasu, mírně vymačkaná, ochucená aztéckým cukrem, vanilkovým cukrem a troškou curacaa a vodky.

Banány s ovesnými vločkami

Oloupané banány namočené ve vaječné směsi, obalené v ovesných vločkách, grilované za častého polévání rozpuštěným máslem.

Broskve s vanilkovou pěnou

Velké kompotované broskve, pečené s máslem a pak posazené do sněhové pěny z bílků.

Broskve ve sněhové závěji

V troubě zapečené broskve přelité vanilkovým pudinkem a sněhem z bílků.

Čokojahody

Rychlý dezert z čerstvých jahod máčených v čokoládě, obalených v nasekaných pistáciových oříšcích.

Dezert ve skleničce – skořicová jablka se smetanou

Jablka s rozinkami ovoněná skořicí, krátce podušená a pak navrstvená do skleniček s vanilkovou kysanou smetanou. Skvělý rychlý dezert nebo svačina do školy či do zaměstnání.

Gratinovaný kozí sýr s jablky

V troupě zapečené plátky jablek pokapané olejem, pak posypané kozím sýrem a oříšky, znovu zapečené, servírované přelité medem a ozdobené usekanou pažitkou.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy