REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

tlačenky

Jednoduchá tlačenka z vepřové hlavy

Masová tlačenka připravená z poloviny prasečí hlavy, vepřového jazyka a libového vepřového masa.

Masová tlačenka

Základní recept na klasickou tlačenku vyráběnou při zabijačkách.

Masová tlačenka II.

Jeden z receptů na přípravu domácí tlačenky.

Slezská tlačenka

Jedna z variant výroby tlačenky při zabijačce.

Slezská tlačenka II.

Tato tlačenka se liší od obyčejných druhů tlačenek použitými surovinami, protože je zastoupena hlavně hodnotnějšími druhy masa a i odlišnou úpravou a hlavně odlišným kořením. Připravuje se obvykle až příští den po porážce.

Slezská tlačenka III.

Chuťově výborná tlačenka, která obsahuje větší podíl kvalitnějších druhů mas.

Světlá tlačenka

Kousky masa a vnitřností v rosolu.

Světlá tlačenka II.

Povařené kousky masa z vepřového plecka, vepřového boku, vnitřností a kůží promíchané s cibulí a kořením, ztuhnuté ve formě tlačenkového rosolu.

Tlačenka bůčková

Jedna z variant na přípravu chutné tlačenky vyráběné při domácí zabijačce.

Tlačenka ovarová

Tlačenka vyráběná při domácí porážce z vepřového ramínka, vepřové kůže, nemastného vývaru a koření.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy