REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

jitrnice, jelítka, prejty a pokrmy z nich

Domácí jitrnice

Jeden z klasických receptů na výrobu domácí jitrnice.

Domácí kroupová jelítka

Jelítka z vepřového masa, vepřových vnitřností, škvarků, vařených krup, vepřové krve, vývaru, česneku, cibule a koření, směs uvařená natlačená do vepřových střívek.

Domácí prejt bez zabíječky

V domácích podmínkách připravený prejt z 1/2 kusu vepřové hlavy, vepřového kořínku, jater, kořenové zeleniny, cibule a koření. Suroviny nejprve uvařené, pak pomleté a upečené v troubě.

Jáhlový prejt

Prejt z vepřového kolena, jáhel a koření.

Jaternice

Základní recept na přípravu jaternic při domácí pořážce.

Jelítka se škvarky

Prejt z jelítek promíchaný se škvarky a utřeným česnekem, dochucený majoránkou a solí, dle potřeby zahuštěný strouhankou, zapečený v troubě.

Jitrnice

Jitrnice z uvařeného vepřového kolena, vepřové hlavy, jazyka, žemlí, jater, koření a česneku.

Jitrnice s jablky a švestkami

Netradiční, přesto skvělý recept na úpravu jitrnic.

Jitrnicové smaženky

Jitrnicový prejt promíchaný s cibulí a vejcem, dle potřeby zahuštěný strouhankou, ve tvaru malých placek opečený na rozpuštěném sádle.

Jitrnicový prejt

Recept na prejt vyráběný při domácí zabijačce.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy