REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

srnec, jelen

Barevné srnčí nudličky

Dušené srnčí maso na cibulovém základě spolu se žampiony, zeleninou a dalšími ingrediencemi.

Houbovou nádivkou plněné jelení závitky

Plátky jelení kýty pokladené nádivkou z hub, rohlíků, vyšlehaných žloutků a dalších ingrediencí, zamotané do závitků a plátků slaniny, zprudka ze všech stran opečené a pak podušené podlité červeným vínem.

Jelen s jablky

Nudličky z jelení kýty opečené na oleji, podušené ve vývaru a červeném víně spolu s jablky.

Jelení (daňčí) kýta po staročesku

Vykostěná jelení (daňčí, mufloní) kýta prošpikovaná slaninou a potřená utřeným česnekem se solí a zázvorem, upečená do měkka.

Jelení kostky na pepři a černém pivu v pomalém hrnci

Kostky jeleního masa naložené ve směsi tří druhů pepře, zvolna dušené v pomalém hrnci. Podávané se slaninovými fazolkami.

Jelení kýta (hřbet) pečená na smetaně

V celku podušené maso z jelení kýty nebo hřbetu, servírované nakrájené na plátky, podlité hustou smetanovou omáčkou.

Jelení kýta na smetaně

Slaninou prošpikované plátky kýty z jelena, servírované přelité smetanovou omáčkou z kořenové zeleniny, smetany a dalších ingrediencí, ozdobené plátky citrónu a šípkovou, brusinkovou nebo rybízovou marmeládou.

Jelení kýta na víně

Recept na úpravu jeleního masa pečením.

Jelení kýta se šípkovou omáčkou

Marinované jelení maso podušené se slaninou, zeleninou, vínem, šípkovým protlakem a dalšími ingrediencemi.

Jelení kýta v alobalu

Marinované plátky jelení kýty zabalené v alobalu spolu s jablky, upečené v troubě.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy