REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

daněk

Dančí guláš na houbách

Na cibuli a paprice podušené dančí maso, nejlépe bok, hrudí či krk, servírované například s karlovarskými knedlíky.

Dančí hřbet v cuketě

Deněk – zpracování dančího masa. Plátky dančího hřbetu spojené s plátky cukety, to vše orestované na oleji.

Dančí kýta (hřbet) pečená na smetaně

V celku podušené maso z dančí kýty nebo hřbetu.

Daňčí kýta dušená na smetaně

Protažená dančí kýta slaninou, zprudka orestovaná a pak podušená do měkka.

Daňčí kýta dušená po myslivecku

Podušená kýta, nakrájená na plátky a zalitá mysliveckou omáčkou.

Dančí panenka s ovocem

Daněk – minutka. Dančí panenka okořeněná grilovacím kořením, opečená na oleji, servírovaná nakrájená na plátky a přelitá omáčkou z rajského protlaku, vína, vývaru a lesního ovoce.

Dančí plátky na liškách

Marinované plátky z dančí kýty zpudka opečené na pánvi na oleji, servírované s podušenými houbami připravenými v omáčce po výpeku z masa.

Dančí ragú

Masové ragú je podobné guláši, ale není to guláš. Jde o podušené kousky, v tomto případě dančího masa, s dalšími surovinami jako kořenovou zeleninou, protlakem, vínem, dochucené divokým kořením. Hotové ragú pak podáváme například s rýží.

Dančí roláda

Plátky dobře rozklepané dančí kýty plněné cibulí a anglickou slaninou.

Dančí řízky na smetaně

Opečené dančí řízky podušené na cibulovém základě, servírované se smetanovou omáčkou smíchanou s orestovanou zeleninou a houbami

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy