REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

bažant, koroptev

Bažant na slanině

Zevnitř i z venku česnekem potřený bažant, prošpikovaný slaninou, naditý plátky anglické slaniny a máslem, pokladený anglickou slaninou, upečený v troubě doměkka podlévaný a přelévaný červeným vínem.

Bažant na smetaně

Malý bažant pečený v troubě.

Bažant na víně a houbách

Oškubaný nebo stažený bažant, prošpikovaný, upečený v troubě rozporcovaný na jednotlivé porce ochucený divokým kořením a přelévaný bílým vínem, ke konci pečení základ doplněný o houby.

Bažant na víně s ořechy

Bažant plněný masovou nádivkou, obalený v anglické slanině a upečený na víně doměkka.

Bažant pečený na slanině

Prošpikovaný bažant upečený na základu z cibulky orestované na slanině.

Bažant pečený po pražsku

Prošpikovaný bažant, politý koňakem, servírovaný obložený plátky husích jater a žampióny.

Bažant pečený se zelím po polsku

Jedna z možných úprav úpravy bažantího masa, tentokrát pečením.

Bažant plněný pečený po ardensku

Bažant plněný kaštanovou nádivkou a servírovaný zalitý lanýžovou omáčkou.

Bažant s kaštanovou nádivkou a žampiónovou omáčkou

Pečený prošpikovaný bažant plněný nádivkou z umletých vařených nebo pečených kaštanů, dušené rýže, žampiónů, vejce, másla a koření, servírovaný s omáčkou připravenou ze žampiónů, smetany na šlehání, šťávy z pečení, cibule a dalších ingrediencí.

Bažant s ořechy

Prošpikovaní bažanti opečení na orestované slanině, pečení podlití pomerančovou šťávou a vínem spolu s ořechy a dalšími ingrediencemi.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy