REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

cholesterolová dieta

Bramborový koláč s jablky II.

Uvařené, oloupané a prolisované brambory smíchané s hrubou moukou, ochucené, vyskládané ve vrstvách do koláčové formy spolu s nastrouhanými jablky, posekanými ořechy a dalšími ingrediencemi, upečené v troubě dozlatova. Pokrm vhodný ke konzumaci při cholesterolové dietě.

Čočková polévka II.

Luštěniny obecně jsou skvělé jako ingredience využívané při cholesterolové dietě. Polévka z čočky je toho jasným důkazem, najdete ji v různých obměnách na jídelníčcích pacientů trpících právě větším množstvím cholesterolu, než je přípustné.

Drůbeží medailonky na kari

Právě krůtí nebo kuřecí maso patří mezi doporučené ingredience vhodné k servírování při cholesterolové dietě. Tento recept je na orestované plátky kuřecího nebo krůtího masa servírované přelité kari ochucenou bešamelovou omáčkou.

Dušené kapustové karbanátky

Na oleji orestované karbanátky z podušené kapusty, libového masa a dalších ingrediencí, podlité vodou a podušené doměkka. Chutný hlavní chod vhodný při cholesterolové dietě.

Houbová pomazánka

Právě luštěniny jsou skvělé k přípravě pokrmů vhodných na snížení tuků v krvi. Tuto pomazánku podáváme samozřejmě jen na tmavém pečivu, světlé patří mezi zakázané ingredience právě při cholesterolové dietě.

Kapr na pomerančích

Podkovy nebo filety z kapra pokapané olejem, obložené kolečky česneku, cibule a pomerančem, upečené v troubě doměkka, servírované zdobené olivami.

Rýžový nákyp II.

Sladký rýžový nákyp připravený z rýže Natural, ovoce. mléka, cukru, vejce a tuhého sněhu z bílků.

Treska po pekařsku

Potřebujete snížit cholesterol v krvi? Zde máte rychlý a chutný recept na celé obědové menu, který můžete použít právě při dietě na snížení cholesterolu v krvi.

Zapečená brokolice III.

Recept vhodný při dietě na snížení cholesterolu.

Zeleninová haše

Nastrouhané brambory smíchané s podušenou kapustou a dalšími ingrediencemi, okořeněné a zapečené v troubě do červena.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy