REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

ostatní

Hruškový med

Rozvařené rozmixované hrušky spolu s cukrem a citronovou šťávou.

Jablečný med se zázvorem

Med z ovoce? Ale proč ne! Tento recept je na čistý med konzistencí mezi medem a marmeládou. Hodí se jak na chlebík s máslem, tak do pořádně povzbuzujícího čaje při nachlazení.

Med z mladých výhonků smrků

Tento med je plný vůní a chutí po použitých surovinách, především však po mladých koncích smrků, které se objeví vždy na jaře. Je zdravý, vhodný nejen jako pochutina na chleba nebo dochucovadlo čajů, či cukrářských výrobků, ale můžeme ho preventivně používat po lžičkách jako „meducínu“ při kašli, zánětech průdušek apod.

Med z plodů rakytníku

Rakytníkový med připravený z bobulí rakytníku povařených spolu s citrónem, druhý den vymačkaných a povařených s cukrem do hustoty medu.

Med ze smrkových výhonků

Ještě dokud se mohou sbírat mladé smrkové výhonky, udělejte si z nich zdravý med. Obzvlášť vhodný je pro děti. Med má krásně načervenalou barvu a krásně voní a samozřejmě také úžasně chutná!

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy