REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Recepty, návody a rady profi kuchařů, barmanů, sommelierů a výrobců potravin

Jsou mistry ve svém oboru, přesto nenosí nos nahoru, nedělají tajnosti a rádi poradí, doporučí a předají recepty všem kuchařským amatérům. To platí nejen o šéfkuchařích, ale i pro další profesionály svého oboru, jako výrobce potravin, zemědělce, vinaře, pekaře …

10 tipů jak skloubit vína roku 2016 s jídlem – zkroťte všechny chutě

Jídlo a víno k sobě neodmyslitelně patří. Skloubit spleť všech možných chutí je ale i pro zkušené kuchaře těžkým oříškem. Vybrali jsme pro vás proto nejzajímavější vína roku 2016 a společně s odborníky jsme vytvořili jednoduchý návod na to, jak je kombinovat v kuchyni.

150 nových druhů keramiky

Právě k nám na sklad dorazilo 150 nových druhů japonské keramiky Made in Japan, která hýří všemi barvami a netradičními tvary. Všechny kousky jsou opravdu originální a jejich nepravidelné tvary poukazují na ruční výrobu japonskými mistry hrnčíři. Nádobí je tak nádherné, že bude těžké, vybrat si jen jeden kus. A proto máme pro vás speciální nabídku se zavádějící slevou – 20 %!  Zveřejněno: 30.8.2016

3 tipy na chutnou a zdravou svačinu

Hledáte tip, jak obohatit svoji běžnou svačinu? Připravili jsme pro vás tři, které máme nejradši. A jaký z nich je podle vašeho gusta? Zakousněte se do čerstvého chleba s křupavou kůrkou a je už jen na vás, jestli se vám na jazyku rozprostře svěží chuť ředkviček a tvarohu, nebo si pochutnáte na šunce a volském oku.

4 tipy na co si dát pozor při chroupání pochutin

Léto se blíží a s nimi oblíbená a zvýšená konzumace slaných pochutin u vína a piva. Víte, na co byste si měli dát pozor?

5 letních vychytávek, díky kterým si užijete léto na maximum

Teplotní rekordy sice letos zatím nepadají, ale léto už je v plném proudu. Osvěžující drinky, grilování a chytání bronzu jsou aktivity, které si o prázdninách užívá každý z nás. Chcete tuto sezónu prožít naplno? Inspirujte se užitečnými tipy, bez kterých letos nedáte ani ránu.

5 původních pražských receptů, díky kterým dáte vale smažáku

Šéfkuchař z pražské kulinářské školy Chefparade Radek Jakubec se vydal po stopách tradiční pražské kuchyně a vybral pro vás 5 tradičních staropražských receptů, z kterých můžete sestavit menu o několika chodech.

5 rad, jak vybrat domácí vinotéku

Patříte mezi milovníky vína a rádi si dopřejete sklenku k dobré večeři? Není divu, správná kombinace pokrmu a vína může povýšit obyčejnou večeři na gurmánský zážitek. Aby investice do kvalitních vín nebyla znehodnocena, je potřeba vína vhodně uskladnit v domácí vinotéce. Díky spotřebiči docílíte optimálních skladovacích podmínek, aby byla zachována ušlechtilost a typický charakter vín. Jak ale vybrat vinotéku, aby splňovala vaše potřeby? Poradíme vám, na co se při výběru zaměřit.

5 retro potravin, které jsou stále IN

Také čas od času od svých známých či členů rodiny slýcháte průpovídku, že ta či ona potravina není dnes, co bývala? Samozřejmě nechybí podrobný nostalgický popis produktu, nejen jak vypadal, ale i jak chutnal. Přinášíme 5 potravin, které přečkaly pád komunismu, a které můžeme i v současnosti v takřka nezměněné podobě ochutnat.

5 tipů, jak chutně grilovat klobásy

Už jste si určitě přečetli tisíce článků, které popisují, jak správně ugrilovat steak nebo rybu. Ale co takové uzeniny? Ty jsou přece taky skvělé a rady k jejich grilování jsou potřeba. Nikdo přece nechce mít na talíři vysušeného červíka. Poradíme vám, jak na to.

6 tipů jak vylepšit vaši kuchyň s nádobím WMF

Výrobce WMF již 160 let hraje prim ve výrobě kvalitního nádobí a pomůcek pro vaše pohodlné vaření i dokonalé stolování. Nechte se inspirovat odborníky ve svém oboru a obohaťte své kuchyňské vybavení o designové, dlouhotrvající a velice funkční kousky, které vám ušetří nejen čas strávený při přípravě jídel, ale také elektrickou energii a dodají vám radost z vaření i skvělý pocit z perfektního výsledku.
Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy