REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rejstřík receptů jídel a nápojů


Q

Zkuste si třeba namíchat ne úplně známý koktejl Queens s ananasovým juicem. O jeho slávu se ve 30. letech minulého století zasloužil Angličan Harry Craddock. Později jej zapsal do slavné knihy koktejlů, kterou sám vydal.

Moučné nebo kukuřičné tortilly plněné pikantní směsí obsahující sýr a další přísady. Původně mexické jídlo dnes rozšířené jak v Americe, tak i v celé Evropě.

Míchaný nápoj z červeného vína, tmavého rumu a chlazené coly.

Slaný koláč z Francie z oblasti Alsaska – Lotrinska.

Vaječný koláč se slaninou.

Koláč z opečené šalotky, slaniny a smetanové směsi, upečený dozlatova.

Slaný koláč pokladený nakrájenými paprikami, cuketou, mrkví a brokolicí, přelitý smetanovou směsí, v troubě zapečený.

Slaný koláč obložený opečenými houbami se špekem a cibulí, přelitý smetanou smíchanou s rozšlehanými vejci, v troubě zapečený.

Připravili jsme pro vás recept na slaný francouzský koláč zvaný quiche. Kořeny této francouzské speciality sahají až do 16. století. Velkou výhodou slaných koláčů je jejich variabilnost a můžete je plnit surovinami „co dům dal“. Chcete-li však udělat dojem na stolovníky, vyzkoušejte ho s kvalitním francouzským sýrem.

Recept z francouzská kuchyně. Ponořte se do vůně slaných koláčů zvaných quiche, které se ve Francii připravují na mnoho způsobů. Hodí se hlavně jako předkrm, ale je možné ho například podávat i jako lehkou večeři.

Jenoduchý slaný koláč. Základ připravený z TUC krekrů, másla a vejce, korpus upečený v troubě, pokladený parmskou šunkou, pórkem a sušenými rajčaty, přelitý rozšlehanými vejci smíchanými s nastrouhaným sýrem, dopečený v troubě do zatáhnutí vaječné směsi.

Těsto plněné směsí špenátu a smetany s vejci, posypané strouhaným sýrem, v troubě zapečené.

Tradiční slaný koláč qiuche pochází z Francie a skvělý jako víkendové pohoštění pro návštěvu nebo se salátem jako lehká večeře. Ve spolupráci s gurmánským obchodem e-delikatesy.cz jsme si pro vás připravili španělskou obměnu tohoto oblíbeného koláče.

Quiche z plechu je vlastně taková počeštěná variace na původní francouzský recept. Ovšem Quiche z plechu je moc dobrý, servíruje se za studena, ale i mírně teplý, rozkrájený na menší kousky.

Quinoová kaše je sice lehce neobvyklá, ale právě proto stojí za zkoušku. A navíc si ji můžete jednoduše připravit den předem a ráno jen ohřát nebo vzít na cestu do práce.

Chcete tip na chutný a zdravý oběd? Zkuste quinoa sálat s červenou řepou, kozím sýrem a quinoa lupínky.

Čte se kínoa, píše se quinoa a někdo jí také říká merlík čilský. Řeč je, a teď zcela bez nadsázky, o zázračné pseudoobilovině, která neobsahuje lepek, zato je nesmírně bohatá na bílkoviny. Její využití je neomezené, hodí se k snídani do kaše, k obědu jako příloha, nebo k večeři do salátu. S quinoou připravíte perfektní sladké i slané pokrmy a pohrát si můžete i s barevností pokrmů – dělí se totiž na bílou, červenou a černou. My jsme tentokrát zvolili jednoduché placičky, které jsou hotové do 30 minut.


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.