REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rejstřík receptů jídel a nápojů


E

Tradiční francouzský dezert připravený z odpalovaného těsta nastříkaného na plech a upečeného dozlatova. Po vychladnutí se Eclairky naplní smetanovou náplní a jahodami, popráší se také moučkovým cukrem a ozdobí opět šlehačkou a jahodami.

Tradiční francouzská cukrovinka připravená z odpalovaného těsta nastříkaného na plech a upečeného do zlatova. S tvarohovo-smetanovou náplní a ovocem.

Chlebíčky z bílé veky, másla, sýru Eidam a Hermelín.

V troubě povolené kousky eidamu.

Křehký třívrstvý koláč, specialita ze Saska a Durynska.

Jedna z mnoha variant na typickou německou obědovou polévku.

Hustá obědová polévka z anglické slaniny, uzeného masa, cibule, brambor, kořenové zeleniny a kapusty.

Ostrá hutná polévka z bílých fazolí naložených v tomatové omáčce, sekaných rajčat, cibule, pórku, mrkve …

Zeleninový eintopf z cukety, mrkve, cibule, hovězího bujónu a koření, s vložkou uzeného masa.

Hustá polévka připravená povařením růžičkové kapusty, tuřínu, mrkve a cibule a to v zeleninovém bujónu spolu s kořením.

Míchaný nápoj z tequily, citrónové šťávy a medu.

Existuje mnoho receptů na tento koktejl, níže uvedený je z roku 1920 a nápoj se připravoval v Havaně pro prezidenta Maria Menocala. Namícháme ho z bílého rumu, vermutu rosso a dry, grenadiny.

Brazilská kuchyně je jako velký kotlík, ve kterém se mísí prvky té evropské, africké i asijské, ale také tradice domorodých obyvatel. I přes velkou různorodost si zachovává elegantní jednoduchost, zakládá si na čerstvých surovinách a exotických chutích. Tento recept rozhodně stojí za vyzkoušení!

Rozpustná nebo scezená káva doplněná o vanilkovou zmrzlinu a kopeček šlehačky.

Převařené červené víno s kouskem vanilky smíchané s rumem, vodou, šťávou z citrónu a cukrem.

Nápoj, který si nejlépe vychutnáte ve dvou. Připravte si pohodový večer a vychutnejte si elixír lásky s milovaným člověkem.

Říká se, že po čtyřicítce by jsme měli medvědí česnek konzumovat denně. Není se čemu divit, medvědí česnek má mnoho pozitivních účinků na naše tělo. A víno? To všichni také víme, v malých dávkách je to lék.

Rozmixovaný banán s mandlemi, medem a šťávou z citrónu nebo grapefruitu.

Věděli jste, že i koření, které běžně naleznete ve spíži, je skvělým prostředkem pro zvýšení libida? Přírodní afrodiziaka se využívala již ve starověku, kdy byla víra v magické nápoje lásky poměrně silná. Vyzkoušejte tedy tento nápoj-afrodiziakum, které povzbuzuje fantazii a hlavně pak zvyšuje sexuální potenci … opravdu funguje, prověřeno stovkami čarodějnic po celém světě!

Úžasně dekorativní slané mlsání vhodné jak k čaji, tak k dobrému vínu či pivu. Vločky lze nahradit i jinými tvary, ale právě vločky dodávají této slano-sýrové dobrotě ten jedinečný vzhled.

Pečené taštičky, které pocházejí z chilské kuchyně, jsou zdravější variantou smažených empanadas. Nejčastěji se plní masovou směsí.

Empanadas jsou oblíbené hlavně v Portugalsku, Mexiku, také Španělsku a v Brazílii. Jedná se o šátečky z pšeničné mouky plněné nejrůznějšími nádivkami, od oblíbené masové až po sýrovou nebo dokonce rybí. Buď se smaží v rozpáleném oleji, nebo je lze také upéci v troubě.

Vitamínový nápoj vhodný proti jarní únavě a na posílení organismu.

Portské s medem a kapkou koňaku s pečeným pomerančem.

Červené víno s medem a kapkou koňaku s pečeným pomerančem.

Pokud máme chuť na opravdu dobrou kávu, pravděpodobně se za ní vydáme do některé z kaváren. Další možností je si koupit kvalitní kávovar a připravit si dobré espresso doma. Důležité je, aby kávovar uměl vytvořit maximální tlak, optimální je 15 barů!

Libujete-li si v čistých tónech vodky a také milujete vůni kávy, spojte tyto dvě neřesti dohromady v drinku Espresso Martini. Jednoduchý osvěžující koktejl obohaťte o kapku likéru Baileys, který celý koktejl příjemně zjemní.

Pokud jste ikonický kávový koktejl, který vznikl v 80. letech v Londýně, dosud neochutnali, už déle neváhejte. Tento drink, který se nejlépe vyjímá v klasické sklence na Martini, není nijak složitý na přípravu, ani na ingredience. Postačí vám kvalitní vodka, Kahlúa, cukrový sirup a dobré silné espresso, vytvořené například z prémiové kávy L’OR.

Recept na espresso tonic je velkým hitem tohoto léta Pražírny kávy Coffeespot. Vyzkoušejte tento kávový nápoj, který vás ve vedrech nejen osvěží, ale dodá tolik potřebnou energii.

Nemůžete se rozhodnout, jestli si ke kávě dát i zákusek? Tento jednoduchý nápoj vyřeší dilema za vás. Hořkost kávy je zde skvěle doplněna sladkým sirupem a pravá šlehačka vše dokonale spojí svou pověstnou krémovostí. Vyzkoušejte přípravu s hořkými blendy italského Illy Espresso Forte nebo nejsilnější variantou L´Or Espresso Onyx 12. Výsledná chuť je tak jen na vás.

Příprava této osvěžující ledové kávy je velice jednoduchá. Doporučujeme však nápoj připravovat z výběrové kávy (100 % arabiky), takovou nabízí třeba síť kaváren CrossCafe, protože tak perfektně vynikne její svěží chuťový profil podržený kombinací limetky a toniku.

Koktejl namíchaný z brandy, ginu a kapky hořké.

Recept na typicky zimní estonský moučník – Kringel. Jde o velikou dobrotu, rozhodně stojí za to si ho doma upéci třeba právě o vánočním čase.

V domácích podmínkách připravený ocet s vůní a chutí po estragonu.

Koktejl z ginu, suchého vermutu, melounového likéru a Blue Curacao, zdobený kouskem melounu.

Jednoduchá šlehaná buchta z mouky, cukru, vajec a majonézy.

Vyzkoušejte náš recept na exotickou ananasovou hořčici. Palčivá chuť hořčice se sladkým ananasem vytváří v ústech naprostou harmonii chutí a vůní.

Nádivka vhodná na naplnění kuřete určeného k pečení inspirovaná asijskou kuchyní.

Hovězí rostbíf marinovaný spolu s česnekem, ananasem a dalšími ingrediencemi, napíchaný na grilovací jehly a ugrilovaný dozlatova.

Horký nápoj s ananasovou šťávou a medem nebo javorovým sirupem.

Hledáte recept na opravdu lahodné osvěžení do horkých letních dní? Máme tu pití, co nejen, že zažene žízeň, ale také si pochutnáte na kouscích exotického ovoce, co v něm najdete.

Vyzkoušejte také tento voňavý, vešlice chutný, horký kávový nápoj. Připravuje se z kávy Jacobs s příchutí lískového oříšku, cukru, plnotučného mléka, koření ….

Ovocný salát skvěle doplní a přitom odlehčí různé slavnostní menu, včetně toho vánočního. Recept, inspirace od Alberta.

Na jehle napíchané ovoce, grilované, servírované se smetanovou omáčkou.

Gejzír. Míchaný nápoj z pomerančové šťávy, žloutku, cukru a horké vody.

Další z rychlých a jednoduchých receptů podle reportéra TV Nova Ládi Hrušky.


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.