Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Index receptů jídel a nápojů



A

A. J.V šejkru připravený koktejl z calvadosu a grapefruitového džusu.
Absinth slingMíchaný nápoj z absinthu, citrónové šťávy, višňového cukrového sirupu, chlazené vody a angostury bittrs.
Absinthový koktejlTento nápoj se podává po jídle. Skládá se z likéru Absinth, griotky a angostury bittrs.
Absolut Blue MoonKoktejl z vodky a Blue curacaa.
Absolut CocktailKoktejl připravený v míchací sklenici z Absolut vodky, Martini Rosso, Amaretta a Campari.
Absolut N11Nový speciální drink s názvem Absolut N11 byl vytvořen na počest spolupráce se značkou ABSOLUT a Music clubu N11 v Praze.
Abstinent FlipV šejkru namíchaný moktejl z pomerančového džusu, grenadiny, citrónové šťávy, žloutku a muškátového květu.
Acapulco ZombieKoktejl připravený v míchací sklenici. Tequila smíchaný se světlým rumem, vodkou a mátovým likérem.
AdamíraKuřecí řízky zapečené s brambory a smetanou.
Adamovský řízekPřeložené plátky vepřové kýty obalené v těstíčku, plněné omeletou z vajíčka, šunky a sterilovaného hrášku. Hodnota dvou porcí je 2411 kJ.
AdonisKoktejl namíchaný ze šery, rosso vermutu a kapky hořké.
Adult Coffee & TonicK vytvoření dokonalého Tonic & Cofee drinku stačí Schweppes Tonic, presovač, kvalitní káva a pár dalších ingrediencí. Tento alkoholický se hodí například k večernímu posezení s návštěvou.
Adventní pivní polévka s krutonyZajímavá polévka připravená kromě jiného z piva a masového nebo zeleninového vývaru.
Adventní věnec a svícny z perníkuPerník je skvělý kromě konzumace i na zdobení vánočních stromků, nebo z něj můžeme vytvořit adventní věnce a dekorativní podstavce se svíčkami. Ozdobené bílkovou polevou jsou úžasné.
AdžapsandalPředkrm z orestovaného lilku, papriky, mrkve a cibule. Recept z pořadu "VIP Prostřeno" od pana Bohumila Klepla.
AdžikaAdžika výborně doplní pokrmy z mletého masa, také jídla vegetariánská, jako např. zeleninové karbanátky nebo sójové maso. Nejlépe se však hodí na steaky, hamburgery, grilované kotlety, ale také ke kuřeti, hovězímu nebo jehněčímu masu a rybám. Někdy se dává i do omáček a polévek.
AffinityKlasický míchaný nápoj z 20 let minulého století.
Africká limonádaNápoj ze zmrzliny, grapefruitového džusu, malinové šťávy a sody.
Africké sosaty na griluMarinované skopové maso grilované na rožni.
Africký kotlíkRecept z pořadu "VIP Prostřeno" od pana Pavla Vítka. Jedná se o delší dobu podušenou zeleninu spolu s kuřecím masem a kořením, servírovanou s rýží.
Agarový chlebíčekSladkosti pro dietiky. Recept na sladkou pochutinu vhodnou ke konzumaci při jaterních chorobách.
Agata ChristieV šejkru umíchaný nápoj z vodky, mátového zeleného likéru, grapefruitového džusu a citrónové šťávy.
Agnolotti s máslem a šalvějíAgnolotti (plněné těstoviny - taštičky) uvařené v mírně osolené vodě a promíchané s rozpuštěným máslem a šalvějí.
AioliMajonéza ochucená česnekem.
Airjan (airan)Mléčný osvěžující nápoj rozšířený na Kavkaze, v Bulharsku a ve Střední Asii.
AjvarAjvar je tradiční hustá omáčka z Balkánu, která se využívá jako příloha k pečeným nebo grilovaným masům, ale také se dá použít jako ingredience do omáček, na těstoviny, na pomazánky …
Akátový medKvěty akátu se skvěle hodí také na přípravu chutného, zdravého medu.
Albánský kebab na roštuGrilované šišky z mletého hovězího masa, cibule, česneku, vajec a koření.
AlgonquinMíchaný nápoj ze žitné, dry vermutu a ananasového džusu.
AlhambraTeplý alkoholický nápoj s koňakem.
Alibaba a čtyřicet loupežníkůNejprve podušené, pak v troubě dopečené porce kuřete spolu s neoloupanými stroužky česneku a měsíčky brambor, případně i kolečky citronu. Pokrm původem z Indie.
AliottaRybí vývar ze dvou nebo více druhů ryb. Recept pochází ze Sicílie.
Aljašská treska s kukuřicíDozlatova opečená treska s podušenou kukuřicí a jarní cibulkou, doplněná lehkou majonézou.
Aljašská treska v těstíčkuRybí filé smažené v těstíčku podávané s brambory a zakysanou smetanou s česnekem.
Alobalový gulášKostky vepřového orestované zprudka na oleji a podušené spolu s tenkými párky a žampióny v alobalu.
Alpské bramboryPředvařené brambory, nakrájené na plátky, smíchané s cibulkou a zapečené, servírované posypané nastrouhaným sýrem, kmínem, majoránkou.
Alpský chléb se zimním salátemSvěží salát z kořenové zeleniny. S pikantním, čerstvě nastrouhaným křenem a směsí ořechů, podávaný s Alpským chlebem.
Alpský knedlíkJedná se o takový obrovský kynutý knedlík plněný povidly, posazený na vanilkové šodó, sypaný moučkovým cukrem a mákem, servírovaný přelitý rozpuštěným máslem.
Alsaská slaná bábovkaChutná slaná bábovka podávaná v Alsasku hlavně k vínu.
Alsaské zelí s mletým masemV troubě podušené zelí, nejprve samo, ochucené, později doplněné o orestované mleté maso, kousky klobásky a další ingredience.
Alsaský jablkový koláčSladký koláč připravený z těsta obloženého jablíčky, přelitý pudinkovou náplní, upečený v troubě pěkně dozlatova, servírovaný pocukrovaný moučkovým cukrem.
Alsaský koláčSladký koláč z hladké mouky, másla a vajec s mandlovou náplní.
Alsaský pórkový koláčSlaný dezert z Francie z listového těsta, smetany, žloutků a bílých částí pórků.
Alsaský slaný závinSlaný závin podávaný jak teplý, tak studený.
Alu šúrvá - indická bramborová polévkaPolévka připravená z kuřecího vývaru, brambor, cibule, kari a dalších ingreiencí, servírovaná zjemněná mlékem a ozdobená jarní cibulkou.
Alžírská kávaInstantní káva s vaječným likérem.
Alžírská oázaVychutnejte si africkou exotiku s evropskými vlivy ve vaší skleničce. Báječně vás prohřeje po zimní procházce.
Alžírské jehněčí (kůzlečí) ragúTadžin ahmar, ragú z alžírské kuchyně.
Amarantové koláčkyKoláčky z amarantové moučky, ovesných vloček, hladké mouky .....................
AmaretkyStříkané vánoční cukroví; z mandlové směsi nastříkané malé kopečky, usušené a pak upečené v troubě dozlatova, zchladlé, poprášené moučkovým cukrem.
Amaretti sušenkyItalské vánoční cukroví, sušenky připravené z cukru krupice, bílku a meruňkových jader nebo mandlí.
AmarettoMandlový likér připravený z cukrového roztoku, vodky, vanilkového a mandlového extraktu. Amaretto je původem z Itálie, mělo by mít sladkohořkou chuť a vůni po mandlích.
Amaretto řezySladké řezy ze dvou plátů těsta a smetanové náplně nastavené dětskými piškoty máčenými v mandlovém nebo pomerančovém likéru.
AmbassadorOsvěžující nápoj z tequily, pomerančového džusu a kapky cukrového sirupu.
Ambrosia dezertJednoduchý a rychlý dezert na plátky pomerančů posypané cukrem a kokosem, servírované dobře vychlazené.
Ambrosia of the godsV malém tumbleru servírovaný míchaný nápoj z vodky, světlého rumu, citronové šťávy a Fanty nebo Mirindy.
American dreamMíchaný nápoj z červeného vína, bourbonu, rosso vermutu a chlazené koly.
American FizzV šejkru umíchaný nápoj z pomerančového džusu, citrónové šťávy, malinového sirupu a bílku, dolitý sodou.
American Smokey Chicken LegsHellmann’s přináší speciální edici grilovacích omáček ze čtyř koutů světa. Na žebírka, kuřecí stehýnka nebo křídla je ideální klasická American Smokey BBQ s jemně uzenou příchutí.
Americano (Milano -Torino)Koktejl z čeveného vermutu, Campari Bitter doplněný sodovkou.
Americká kuřecí stehýnkaKuřecí paličky obalené v hladké mouce, okořeněných vejcích a nakonec v rozdrcených kukuřičných lupíncích, usmažené dozlatova.
Americká limonádaPomerančový džus dolitý sodou a servírovaný s ovocem.
Americká pizza dle GeorgeOriginální recept na pizzu amerického stylu. Jedná se o silnější "buchtový" korpus obložený vším, co máte rádi ... Recept prověřený výrobou tisíců kousků v naší restauraci po dobu 10 let!
Americká uzená kuřecí stehýnka (American Smokey Chicken Legs)Kuřecí paličky marinované v kouřové grilovací omáčce, připravené na grilu, servírvované s petrželovou natí a plátky citronu.
Americká zelňačkaZelňačka na americký způsob s mletým masem a rozinkami, servírovaná dochucená citrónem.
Americké bramboryJedna z variant na pečené brambory, vhodné jako příloha ke steakům.
Americké brambory z troubyV troubě upečené brambory, ochucené kořením na americké brambory a petrželkou.
Americké dýňové lívanceDýně patří k podzimu, také k Halloweenu. Díky dýním si můžeme pochutnat na spoustě dobrot. Asi k jednomu z nejoblíbenějších receptů v USA pak patří nadýchané dýňové lívance servírované přelité javorovým, medovým nebo i jiným ovocným sirup.
Americké koblihy (Doughnuts) Slavné americké koblihy připravené bez formy.
Americké kotletyV troubě upečené kotlety z vepřového masa ochucené marinádou.
Americké kuřeKousky kuřecího masa obalené v mouce s kořením a usmažené dozlatova.
Americké lívance bez ořechůRecept na nadýchané lívance vhodné pro lidi trpící alergií na ořechy.
Americké lívance pro alergiky na vejce nebo ořechyAmerické lívance se hodí například na snídani, nebo je můžeme servírovat jako dezert. Tento recept je na lívance vhodné pro lidi trpící alergií na vajíčka, případně i na ořechy.
Americké lívance pro celiakyLívance vhodné pro lidi trpící alergií na lepek a pšenici. Tyto lívance pak mohou i lidé trpící alergií na ořechy.
Americké lívance připravené bez mléka a ořechůRecept na nadýchané palačinky vhodný pro alergiky na mléko či ořechy.
Americké pancakesPravá americká snídaně se neobejde bez amerických lívanců, tedy bez pancakes.
Americký double toustAmeričané se nespokojí s ničím menším než s maximální velikostí toustu na šířku i výšku. Zároveň se nebrání zelenině ... a tak vznikl tento double toust.
Americký egg nogTento nápoj se podává jak studený, tak teplý. Velmi se podobá našemu vaječnému koňaku, ovšem je tu jeden zásadní rozdíl, je nealkoholický!
Americký Pepper steakPod tímto názvem si každý představí steak kořeněný pepřem, anglicky pepper steak, německy pfeffer steak, francouzsky steak au poivre ... V Americe se ovšem pod tímto pojmem připravuje zcela něco jiného, jde o kousky orestovaného roštěnce s paprikami, cibulí, hráškem někdy i žampiony, silně okořeněné pepřem, zalité omáčkou demi-glace. Pepper steak se v Americe servíruje s rýží nebo nudlemi. Zjednodušený a upravený pokrm si můžeme uvařit i doma.
Americký salát z kuřete (banketový)Salát je tvořen z úhledně nakrájených výrazných kousků kuřecího masa, zeleniny a ovoce, které vzájemně tvoří pestrou směs. Níže uvedený recept je na 1 kg hotového salátu.
Americký zelný salátZelný salát s mrkví, řapíkatým celerem, medem a bílým jogurtem.
AmprecleRecept na sladké pečivo - brýle.
Amsterdamská kávaInstantní káva s ginem.
Amsterodamské cuketyCukety naplněné směsí z rajčat, tvrdého sýra a bylinek, zabalené do alobalu a upečené na grilu, případně v troubě.
Amsterodamské roštěnkyNa kostky pokrájené roštěnky orestované na másle, pak podušené na pivě.
Amur na grilu Podkovy z amura marinované v pikantní marinádě, ugrilované na rožni.
Amur na smetaně s houbamiPorce amura opečené na oleji, upečené spolu s nasekanou cibulí a houbami, přelité smetanou.
Anaelovy mleťáčkyRecept na masové šišky opečené na grilu (rožni) z knihy Jaroslava Vašáka "Čertovská kuchařka".
Ananas pečený se šunkouVtipný recept na ananas naplněný šunkou a upečený v troubě, servírovaný nakrájený na plátky.
Ananas v mandlovém těstíčkuPlátky ananasu obalené v těstíčku, usmažené dozlatova.
Ananas v těstíčkuAnanas obalený v těstíčku, usmažený dozlatova, servírovaný posypaný skořicovým cukrem a doplněný o zakysanou smetanu.
Ananasová batida(Batidas-Batida abaci) Batida je původem brazilský ovocný nápoj. Skládá se z Cachaca (jihoamerického rumu, který se pálí z koncentrované fermentované šťávy z cukrové třtiny) nebo bílého rumu, nasekaných kousků ananasu a krupicového cukru.
Ananasová bowleBowle z čerstvého ananasu, zázvorové limonády, sody, ananasového sirupu a citrónové šťávy.
Ananasová limonádaDomácí limonáda připravená z ananasové šťávy nebo džusu, cukrového sirupu a sody nebo vody.
Ananasová polevaPolevy zlepšují vzhled moučníků a chrání moučník před vysycháním.
Ananasová polévkaPolévka z kompotovaného ananasu, bílého vína, moučkové cukru, šťávy z citrónu a vody, servírovaná důkladně vychlazená ozdobená piškoty.
Ananasové čatníAnanas nakrájený na kostičky, podušený na cibulce spolu s cukrem, chilli, mletým koriandrem a solí.
Ananasové kysané zelíKombinace dušeného kysaného zelí a ananasu je nezvyklá, ale chuťově výborná. Tuto přílohu pak podáváme například k různě upraveným masům.
Ananasové potěšeníPředpečený korpus potřený tvarohovou náplní, ozdobený kolečky ananasu. Dezert servírovaný nakrájený na kostky.
Ananasové rizotoExotické rizoto s ananasem, limetkou, slunečnicovými semínky a mátou.
Ananasové špecle ochucené kariVařené špecle zamíchané do pikantní smetanové omáčky.
Ananasový "tatarák"Na drobno nasekaná dužina ananasu, mírně vymačkaná, ochucená aztéckým cukrem, vanilkovým cukrem a troškou curacaa a vodky.
Ananasový cobblerLedový alkoholický nápoj z ledu, ananasové šťávy, bílého vína a citrónového cukrového sirupu.
Ananasový coolerOchlazující nápoj z ananasové šťávy, citrónového sirupu, třešňovice a sodovky.
Ananasový koktejlNealkoholický nápoj s kousky ananasu.
Ananasový koktejl II.Moktejl připravený z ananasového džusu, jablečného moštu, cukru, citrónové šťávy, ledu a čerstvě namletého anýzu.
Ananasový pudinkPudink připravený ze sekaného ananasu, vajec, cukru, smetany ...
Ananasový rýžový nákypRecept na chutný moučník od naší fitnessky Veroniky.
Ananasový salát s rýžovými nudlemiSalát z uvařených nudlí promíchaných s paprikami a arašídy, přelitý zázvorovou zálivkou, ozdobený nasekanými bylinkami.
Ananasový sorbetZmrazený sorbet z ananasového pyré, bílého jogurtu, máty, šťávy a kůry z limetky, servírovaný s pečeným ananasem a rozmačkanými malinami s cukrem.
Ananasový střikOvocný koktejl vhodný na zahnání žízně v letních měsících.
AnastázieChutný koktejl z ledové tříště, růžového vína, melounového sirupu ...
Andaluská kachnaPorce kachny zapečené s hrachem.
Andaluská studená polévkaTento recept se jmenuje v originále Potage Andalou. Podobně jako Italové mají svojí studenou polévku gazpacho, Bulhaři tarator. Ve Francii, v letních dnech, zase osvěží tato studená polévka.
Andaluské biftekySteaky ze svíčkové podávané s plněnými baklažány a rajčaty.
Andaluský rajčatový salát s paprikamiRecept ze Španělska na zeleninový salát servírovaný s octovou zálivkou.
Andělská očkaPečené cukroví vhodné i pro diabetiky.
Andělské řezySváteční moučník s pudinkem, piškoty a příchutí kávy.
Andělské zvonyPodušené kostky z bůčku smíchané s uvařeným kysaným zelím, dochucené česnekem a feferonkami.
Andulčiny špagetyTaké milujete dlouhé těstovinové provázky, které jsou rychle hotové a přitom báječné chutnají? Máme pro vás inspiraci na netradiční špagety uvařené a dochucené uzenou makrelou, pomerančem, kukuřicí a jogurtem nebo majonézou. Rozpis na 4 porce.
Angel paradiseTento koktejl pod českým názvem „Anděl ráje" se skládá z apricot brandy, citrónové šťávy, grapefruitového a pomerančového džusu.
Anglická játraOpečená játra servírovaná s naloženou cibulí, ozdobená snítkou čerstvého tymiánu.
Anglická limonádaPlátky pomeranče s mírně roztlučeným ledem, zalité sirupem a arakem, dolité sodou.
Anglická sázená vejceKe snídani podávaná volská oka, opečené brambory a slanina.
Anglická slaninaV domácích podmínkách vyuzená slanina vyrobená z tučného a dobře proleželého vepřového boku.
Anglická snídaně z jedné pánveSmažená vejce s anglickou slaninou, klobáskou, žampiony, rajčátky, sýrem a pažitkou, pod grilem zapečná.
Anglická svíčkováV troubě v celku upečená svíčková, nakrájená na šťavnaté plátky, servírovaná podlitá přírodní šťávou zjemněnou máslem.
Anglická telecí játraPlátky telecích jater opečených na oleji spolu se slaninou.
Anglická třešňovice (sherry brandy)Třešňovice připravená z višní, třešní, koňaku a krystalového cukru.
Anglická vepřová játraNaklepaná vepřová játra obalená ve směsi mouky a pepře, zprudka opečené na rozpuštěném sádle, servírovaná přelitá vypečenou šťávou a s tatarkou.
Anglické řepné koláčkyBramborové koláčky připravené z dopředu uvařených brambor, mletého vepřového nebo hovězího masa, červené sterilované řepy, cibule a dalších ingrediencí, opečené na oleji.
Anglické vepřové řízečkyPlátky kýty plněné šunkou a vařeným vejcem, obalené v trojobalu, usmažené dozlatova.
Anglický dresinkSměs hořčice s olejem a octem, která tvoří řídkou emulzi bez hrudek.
Anglický rostbífRecept na pečený hovězí nízký roštěnec. Plátky upečeného rostbífu skvěle chutnají jako teplý pokrm i za studena.
Anglický sucharVánoční pečené - sušené cukroví; těsto upečené ve formě na srnčí hřbet, druhý den nakrájené na plátky a usušené v troubě.
Anglický vánoční pudinkVánoční pudink dle starého anglického receptu.
Angrešrová marmeláda II.Rozvařený, prolisovaný angrešt, smíchaný s cukrem a citronovou šťávou.
Angreštová marmeládaRozvařené, propasírované bobule angreštu smíchané s cukrem a kyselinou citrónovou, sterilované.
Angreštová omáčkaPodáváme k vařenému masu.
Angreštová rozvárkaVyzrálý angrešt, rozvařený spolu s cukrem, sterilovaný.
Angreštovo-rybízový kompotZavařovaný angrešt s červeným rybízem.
Angreštový džem s černým rybízemDžem připravený z rozvařeného angreštu a rybízu, dochucený cukrem.
Angreštový koláčPečený koláč z vajec, hladké mouky, moučkového cukru, másla a ořechových jader s náplní angreštu.
Angreštový koláč II.Jednoduchý recept na chutný koláč plněný kompotovým angreštem.
Angreštový kompotSterilovaný angrešt v nálevu z vody a cukru, bez chemických konzervantů.
Angreštový kompot II.Kompot z tvrdších plodů angreštu zavařených v cukrovém roztoku.
Angreštový rosolAngreštová šťáva zredukovaná na objemu, povařená s cukrem.
Anna's BananaNápoj připravený pomocí mixéru z poloviny banánu, medu, vodky a citrónové šťávy.
Anno 1960V míchací sklenici namíchaný koktejl z vodky, červeného vermutu a Campari Bitter.
Anýzové cukrovíAnýzové vánoční cukroví neboli "Aninky", krásně voní a ještě lépe chutná.
Anýzové hovězí masoRecept na přípravu hovězího masa zadního (roštěné, svíčkové), servírované jako fondue.
Anýzové koláčkové řezyVánoční pečené pečivo z pískového cukru, hladké mouky, žloutků, prášku do pečiva, oplatků a anýzu.
Anýzové perníčkyPečené vánoční cukroví s chutí a vůní po anýzu.
Anýzové rybičkyPečené perníčky z anýzového těsta, potřené rozšlehaným vejcem a zdobené bílkovou polevou.
Anýzové slzičkyRecept na 160 kousků pečeného vánočního cukroví s vůní po anýzu.
Anýzové stromečkyVykrajované stromečky z anýzového těsta, posypané slunečnicovými semínky a sekanými pistáciemi, upečené v troubě.
Anýzové trojhránkyPečené cukroví z vajec a mouky s rozinkami, mandlemi a anýzem.
Anýzový cukrový sirupZákladní cukrový sirup povařený s anýzem.
Anýzový likérLikér z vodky s chutí po anýzu.
Anýzový likér II.V žitné 8 dní naložená semena anýzu, výluh promíchaný s cukrovým sirupem.
Aperitiv z becherovkyPomocí šejkru namíchaný aperitiv z becherovky a slivovice nebo koňaku.
Aperitiv z vodkyNápoj z vodky, tomatového džusu a citrónové šťávy.
Apple crumbleLehký dezert upečený v troubě a to z povařených jablek smíchaných s cukrem a směsí z ovesných vloček.
Apple Rum RickeyKoktejl namíchaný v šejkru z calvadosu a světlého rumu, dolitý sodou.
Apricot Egg NoggTento nápoj je původem ze Skotska, hlavní složkou tohoto nápoje je mléko a vaječný žloutek.
Arabská káva - káva vařená v džezvěRecept původem z Turecka, který si oblíbili lidé i v jiných částech světa.
Arabská káva po českuZákladní recept na českého turka vzdáleně inspirovaného arabskou přípravou kávy.
Arabská pitaArabský chléb podávaný za tepla.
Arabská pomazánka z lilkůPikantní pomazánka z upečených lilků a pasty tahini, vhodná na bílý chléb.
Arabské kuřátkoKuře upečené v troubě po porcích na cibuli spolu s rajčaty, dochucené kečupem, worcesterskou omáčkou, maggi a dalším kořením.
Arabské kuřeKuře pečené na bramborách s česnekem a rajským protlakem.
Arabské másloMáslo vyšlehané s paprikou, česnekem, olejem a dalšími ingrediencemi.
Arabské špagetyTěstoviny pro vegetariány, uvařené špagety přelité smetanovou omáčkou, ozdobené praženými mandlemi.
Arabský chlébJedna z variant na arabský chléb připravený z hrubé bílé chlebové mouky, sušeného droždí, teplé vody a římského kmínu.
Arabský šerbetVhodný nápoj k příležitostným oslavám.
Arabský špíz z jehněčího masaKousky jehněčí kýty marinované v jogurtovo-bylinkové marinádě, napíchané na jehly proložené cibulí a paprikou, grilované na roštu grilu.
Arak coolerKoktejl z araku, citrónové šťávy, malinového citrónového sirupu a sody.
Arakový punčHorký nápoj s arakem ( bezbarvý alkohol vyráběný z rýže a melasy, má téměř 60% alkoholu).
Arašídová kolečkaPečené vánoční cukroví připravené z hladké mouky, nesolených arašídů, arašídového másla, cukru, mléčné čokolády a másla.
Arašídová omáčkaPikantní omáčka připravená z kokosového mléka, arašídového másla a dalších ingrediencí, skvělá jako příloha ke grilovaným masům.
Arašídové cukrovíJednoduché vánoční cukroví připravené z hladké mouky, cukru, nesolených arašídů, másla a žloutku, zdobené čokoládovou polevou a plátky arašídů.
Arašídové čatníRozmixované arašídy promíchané s česnekem utřeným s olejem a chilli.
Arašídové másloRozmixované arašídy spolu s olejem a solí.
Arašídový dipDip skvělý k zeleninovým jarním závitkům, nebo k jinak upravené zelenině.
Argentinská fazolová polévkaZ drůbežího vývaru, barevných fazolí, rajčat, rajčatového protlaku a dalších ingrediencí připravená hutná polévka ostré chuti.
Argentínská nudlová polévkaPůvodní název argentinského receptu je con cabellos de angel.
Argentinský salátHovězí maso, fazole a zelenina vázané kečupovou spojkou.
Arktické teploArctic warmer v překladu znamená arktické teplo, což nám tenhle nápoj nepřímo zařazuje do nápojů vhodných k zahřátí hlavně v zimním období. Připravíme ho z vodky, pomerančového džusu, mátového sirupu a samozřejmě horké vody.
Arménský fazolový salátTento luštěninový salát z Arménie se podává jako příloha k vařeným nebo pečeným masům, nebo také jako samostatný chod.
Arménský šašlikKousky skopové kýty nebo plecka přes noc naložené a pak na jehlách grilované na roštu, případně v troubě.
Aromatická bylinková směsAromatickou směs používáme na okoření mas určených ke grilování. Směs do masa vetřeme.
Artist´s specialOvocný koktejl se skotskou whisky, oblíbený ve 20 letech minulého století.
Artyčoky na víněTeplý předkrm původem ze Španělska.
Artyčoky po španělskuTeplý předkrm.
Artyčoky s máslemArtyčoky patří k lahůdkové zelenině pocházející z oblasti Středozemního moře.
Artyčoky se šunkouArtyčoky plněné směsí z vajíček, majonézy a šunky pokrájené na malé kostičky.
Artyčoky se zálivkou vinaigretteStudený předkrm z Francie.
Asijská kuřecí stehnaPaličky kuřecích stehen obalené v mouce, vejcích a sezamových semínkách, usmažené v horkém oleji dozlatova.
Asijská pikantní omáčkaOmáčka ze silného slepičího nebo vepřového vývaru, cibule, česneku, vinného octa ...
Asijská směs s jidášovým uchem Pikantní směs z kuřecích prsou, jidášova ucha, fazolových lusků a koření. Restovaná a pak krátce podušená na pánvi.
Asijské kuřecí karíDalší z variací na asijské karí, tentokrát z kuřecího masa a dalších typických ingrediencí.
Asijské nudle s kuřecím masemVaječné čínské (vietnamské) těstoviny smíchané s oretovanou zeleninou a kuřecím masem.
Asijské nudle s kuřecím masem a zeleninouRýžové nudle opečené ve wok pánvi spolu s kousky kuřecího masa, zelí, chilli papričky a dalších ingrediencí.
Asijské nudle s kuřecím masem II.Jedna z mnoha variant, jak servírovat asijské instantní nudle.
Asijské vepřové kostky s lilkemOpečené kostky masa a lilků spolu s dalšími ingrediencemi v troubě dopečené doměkka.
Asijské zeleninové nudle s pikantní zálivkou (RAW)Svěží barevná kombinace vybrané zeleniny s ostřejší zálivkou potěší oko i chutě každého milovníka asijské kuchyně.
Asijský punč s ovocným vínemZ ovocného vína, pomerančové a hruškové šťávy a medu připravený chutný horký punč.
Asijský zeleninový salátRychlý ale chutný salátek vhodný jako mezichod nebo zdravá svačinka.
Asijský zeleninový vývarPolévka připravená ze zeleninového vývaru, hub shiitake, zeleniny, sójové omáčky Kikkoman ...
Aspik na slané pokrmyZákladní recept na přípravu aspiku pro široké využití hlavně při přípravě studených předkrmů (vejce v aspiku, šunková rolka v aspiku, zavináče v aspiku....)
Aspik vinnýVzhled aspiku je čirý, konzistence vychlazeného aspiku je přiměřeně pevná a pružná. Chuť příjemně slaná, kořeněná a sladkokyselá.
Aspik z vepřových nožekJedna z variant na přípravu slaného aspiku.
Aspik základníZákladní aspik se používá především ve studené kuchyni a to na výrobu mnoha pokrmů.
Aspiková vejceVaječné skořápky naplněné šunkou, bylinkami a zeleninou, zalité vývarem smíchaným se želatinou, po ztuhnutí rozklepnuté ... vyrobená vejce vhodná na Velikonoční stůl.
Aspikový dortSlaný želatinový dort plněný šunkou, šunkovým salámem, eidamem, vlašským salátem, vejcem a zeleninou.
Aspikový dort II.Dort z aspiku plněný vším, co máte rádi, například pařížským salátem, šunkou, natvrdo uvařenými vejci, povařenou zeleninou ...
Asturská vepřová roládaPlát vepřového plecka naplněný směsí z drůbežích jater, slaniny, vejce cibule .....
Ašchábádská okroškaStudená polévka z Uzbekistánu.
Athénská odyseaJednoduchý míchaný nápoj s příchutí třešní Metropol Cherry na ledových kostkách zalitý klasickým tonikem.
AthleticAtletický. Míchaný nápoj připravený z hroznové šťávy, šlehačky, citrónové šťávy, žloutku a sody.
Atjar ketimunIndonéská příprava okurek, ty se podávají jako příloha k různým pokrmům. Okurky mají ostrou, pikantní chuť.
Atomic catLahodný nealkoholický míchaný nápoj z pomerančového džusu a toniku
Australian Steak špízKostky hovězí roštěné osolené, naložené do grilovací omáčky Hellmann`s Australian Sweet Roasted, napíchané na grilovací jehla spolu s paprikou a cuketou, ugrilované na roštu grilu.
Australian Style BBQ žebírkaInspirace od Hellmann’s na grilovací omáčku Australian Sweet Roasted, která je v tomto receptu použitá jako marináda na vepřová žebírka upečená v troubě pěkně doměkka a servírovaná opět potřená Australian Sweet Roasted grilovací omáčkou.
Australian Style BBQ žebírkaVepřová žebírka z bůčku naložená přes noc v BBQ marinádě. Předpečená v troubě a potom ugrilovaná. Podáváme nejlépe s kukuřicí připravenou na grilu.
Australský jehněčí kotlíkRecept z australské epizody pořadu "Prostřeno" na guláš z jehněčího masa, které Australani ve velkém konzumují.
AvalonV šejku připravený nápoj z vodky, jablečného džusu, citrónové šťávy, banánového sirupu a Sprite nebo 7 UP.
Avokádo plněné dvojí směsíPůlky avokáda naplněné dvojí směsí z krevet a kapar, z vajíček a pomerančů.
Avokádo plněné krabím masemJednoduchý předkrm z avokádsa a krabího masa.
Avokádo plněné tuňákem a sušenými rajčatyJednoduchý předkrm z avokáda plněného smetanovo rajčatovou směsí a odkapanými kousky konzervovaného tuňáka.
Avokádo s grapefruitemAvokádo naservírované spolu grapefruitem a listovým salátem, přelité olejovo - octovou zálivkou.
Avokádo s krevetamiChutný předkrm z avokáda a krevet s kaviárem .
Avokádo se šunkouPředkrm z uzené šunky, avokáda a tvarohu.
Avokádová bublanina s třešněmi, višněmi a červeným rybízemKoláč s třešněmi, višněmi a rybízem, těstem z avokáda, vajec a špaldové mouky pro čtyři osoby na jedno posezení u kávy.
Avokádová maškrtaPodáváme jako studený předkrm s bílým pečivem nebo toastem.
Avokádová zálivka na salátyRozmělněné avokádo s medem, jogurtem, česnekem a šťávou z citrónu.
Avokádové crème brûléeDezert z avokáda a dalších ingrediencí, servírovaný posypaný cukrem, flambovaný.
Avokádové guacamole s rajčatyLze podávat jako salát nebo přílohu například k různým grilovanám masům. Recept pochází z Mexika.
Avokádové pyréTímto pyré můžeme plnit rajčata, papriky a podávat jako studený předkrm.
Avokádové větrníčkyVětrníčky z odpalovaného těsta plněné avokádovým krémem a zdobené olivami.
Avokádovo-kuřecí wrapyTortilla plněná dipem, salátem, avokádem a okurkou.
Avokádový dipTento exotický dip je vhodný k masům, grilovaným klobáskám, k pečivu a zelenině.
Avokádový koktejlDužina z avokáda rozmixovaná s mlékem a medem.
Avokádový koktejl s krevetamiAvokádo nakrájené na kostičky a pokapané citronovou šťávou spolu s mandarinkami, promíchané s řeckým jogurtem a majonézou, okořeněné pepřem a osolené.
Avokádový salátSalát z avokáda, cizrny, cibule, rukoly, bazalky a opečeného kuřecího masa, ochucený zálivkou z citronové šťávy smíchané s prolisovaným česnekem.
Avokádový salát s krevetamiSalát z vařených krevet, dužiny avokáda, filátek z grepu a rukoly, ochucený olivovým olejem smíchaným se šťávou z grepu.
Avokádový toustNa sucho opečené plátky toustového chleba potřené Mascarpone nebo pomazánkovým máslem, obložené avokádem a bylinkami, servírované dochucené pepřem.
Awajuki ičigoBílkové řezy s jahodami. Recept z Japonska.
AzuOrestované kostky ze svíčkové, smíchané s kousky okurek a feferonek.
Azu po tatarskuOrestované hovězí maso podušené s kečupem a dalšími ingrediencemi.
Azu po tatarsku II.Krátce marinované hovězí roštěnky nakrájené na proužky a připravené minutkově podle starého ruského receptu.
Azurový senKoktejl z ginu, mandlového sirupu, curacaa a campari.

reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy