Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Recepty a kuchařské postupy ve fotografii, krok za krokem

Není nad podrobný recept s fotografiemi! Co přesně nevyjádří text, prozradí fotky jednotlivých kroků …


Jak si vyrobit domácí těstoviny

Připravit si domácí těstoviny není žádná věda, ani vám to nezabere příliš času. Dnes se s vámi podělím o to, jakým způsobem dělám těstoviny já. Po kliknutí se vám otevře recept i s postupem ve fotografii.

Kurkumové hracháčky

Také občas nevíte co uvařit? Zkoušíte nové věci? Trošku jsem dnes experimentovala se žlutým hrachem. A až to bylo, tak jsme to pojmenovali. Kurkumové Hracháčky nemusíte jen smažit, ale dají se i upéct.

Kuře ála Gráťata

Recept na obyčejně neobyčejné kuře, podle paní Šárky Grátové. Jde o cibulí a česnekem nadité kuře, pečené na cibuli, česneku a másle, pěkně podlité, ochucené grilovacím kořením, servírované z rozmixovanou omáčkou z výpeku.

Matjesy ze sladkovodních ryb – postup ve fotografii

Matjesy můžeme vyrobit i ze sladkovodních ryb. Vhodné jsou masitější ryby, které mají dostatek masa ve hřbetu, osvědčil se například karas nebo kapr do 50 cm.

Na rožni pečené sele

Vlastnoručně pečené selátko bývá zlatým hřebem různých oslav, přátelských posezení či svateb. Aby se vydařilo, chce to trochu fortele, vyzkoušených fíglů a samozřejmě trpělivost.

Plněný kapr, pečený

V celku upečený kapr, vytřený hořčicí, naditý slaninou, cibulí a sýrem, zašitý, upečený v troubě doměkka.

Pstruzi na bramborách – recept s fotografiemi postupu

Recept s postupem ve fotografii na pečené pstruhy na bramborách, zapečené obložené anglickou slaninou, pórkem, houbami a cibulí, dopečené přelité lečem.

Uzení sumce

Sumec má chutné tučné maso s malým podílem kostí. K uzení jsou nejvhodnější kusy do 120 cm, starší kusy sumce mívají příliš tučné maso, nejtučnější je pak jejich ocas …
Přejít na stranu:

reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Pokud jste nenašli tu správnou odpověď, napiště nám na Facebook, nebo e-mail!

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy