Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Recepty jídel: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > zapražené, luštěninové, mléčné a krémové > zapražené (zahuštěné jíškou)

Bramborová polévka

Světlá polévka charakteristické vůně s brambory a zeleninou.

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > zapražené, luštěninové, mléčné a krémové > zapražené (zahuštěné jíškou)

Bramborová polévka s houbami

Světlá polévka charakteristické vůně z použitých brambor a dalších ingrediencí s vložkou brambor, hub a zeleniny.

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > zapražené, luštěninové, mléčné a krémové > zapražené (zahuštěné jíškou)

Celerová bílá polévka

Na jemno nastrouhaný celer, orestovaný na oleji, zahuštěný jíškou, zalitý vodou, polévka vyšlehaná do pěny, ochucená rozšlehaným žloutkem, servírovaná s opečenými kostičkami bílé housky.

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > zapražené, luštěninové, mléčné a krémové > zapražené (zahuštěné jíškou)

Cibulačka s krupicovou jíškou

Na rozehřátém tuku osmahnutá krupice, pak vmíchané rozšlehané vejce, vše zalité vodou, povařené a ochucené kostkou masoxu a solí. Do polévky nakonec přidaná na kolečka nakrájená cibule rozebraná na kroužky a povařená 5 minut, hotová polévka servírovaná posypaná nasekanou pažitkou.

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > zapražené, luštěninové, mléčné a krémové > zapražené (zahuštěné jíškou)

Cucková fofr polévka

Krupicovo-vaječnou polévku si v pohodě připravíme, i když nás tlačí čas. Za dvacet minut ji už můžeme nést na stůl, což je obrovská výhoda.

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > zapražené, luštěninové, mléčné a krémové > zapražené (zahuštěné jíškou)

Česneková polévka s vaječnou jíškou

Polévka připravená z česneku, kostky zeleninového bujónu, vajec, polohrubé mouky, másla a dalších ingrediencí.

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > zapražené, luštěninové, mléčné a krémové > zapražené (zahuštěné jíškou)

Drožďová polévka se zeleninou

Polévka připravená z droždí, mražené polévkové směsi, vody, hladké mouky, tuku, cibule, polévkového koření, petrželky a soli.

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > zapražené, luštěninové, mléčné a krémové > zapražené (zahuštěné jíškou)

Fazolková polévka

Polévka připravená z čerstvých fazolových lusků, cibule, hladké mouky, másla, vody a dalších ingrediencí.

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > zapražené, luštěninové, mléčné a krémové > zapražené (zahuštěné jíškou)

Fazolková polévka s rajčaty

Polévka z čerstvých zelených fazolek a rajčat, zahuštěná světlou jíškou.

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > zapražené, luštěninové, mléčné a krémové > zapražené (zahuštěné jíškou)

Frankfurtská polévka s brambory

Krémově zahoustlá, po paprice narůžovělá polévka s vložkou nakrájených párků a brambor.

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > zapražené, luštěninové, mléčné a krémové > zapražené (zahuštěné jíškou)

Houbová bramboračka II.

Hutná zeleninová polévka zahuštěná jíškou, nastavená čerstvými, nebo mraženými, případně i sušenými houbami.

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > zapražené, luštěninové, mléčné a krémové > zapražené (zahuštěné jíškou)

Houbová bramboračka III.

Poctivá bramboračka s čerstvými houbami, kořenovou zeleninou a několika druhy koření, zapražená hladkou moukou.

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > zapražené, luštěninové, mléčné a krémové > zapražené (zahuštěné jíškou)


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy