Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Recepty jídel: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > vývary z masa, kostí a zeleniny

ze zeleniny 30, z kostí 8, z masa a kostí (hovězích, vepř…) 52, z masa a bujónu (vývaru) 11, z masa, drůbků 32, z bujónu, vývaru 46,

Babiččina štědrovečerní polévka

Vánoční polévka z receptáře našich babiček.

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > vývary z masa, kostí a zeleniny > z masa a kostí (hovězích, vepř…)

Bramboračka s kuřecím masem

Polévka z opečených kousků kuřecího masa, vývaru, zeleniny, brambor a dalších ingrediencí.

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > vývary z masa, kostí a zeleniny > z bujónu, vývaru

Bramborová polévka s pórkem

Polévka z brambor, pórku, vývaru, smetany, nastrouhaného sýru a dalších ingrediencí.

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > vývary z masa, kostí a zeleniny > z bujónu, vývaru

Brněnská rybí polévka

Polévka uvařená z hlavy, ocasu a vnitřností kapra, také kořenové zeleniny, masoxu a petrželky, zahuštěná světlou jíškou.

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > vývary z masa, kostí a zeleniny > z masa, drůbků

Brokolicová krémová polévka

V mixéru rozmixovaná povařená brokolice, povařená v kuřecím vývaru, servírovaná jako jako krémová polévka ozdobená zakysanou smetanou.

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > vývary z masa, kostí a zeleniny > z bujónu, vývaru

Bujón s hřiby

Vynikající polévka z francouzské kuchyně. Povařená kořenová zelenina spolu s rajčaty, procezená, zahuštěná orestovanými hříbky se šalotkou a kořením, vývar nakonec dochucený bílým vínem a smetanou.

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > vývary z masa, kostí a zeleniny > z bujónu, vývaru

Bujón z oháňky

Novoroční vyprošťovák vhodný po bujarém veselí na Silvestra.

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > vývary z masa, kostí a zeleniny > z masa a kostí (hovězích, vepř…)

Celerová polévka se sýrem

Polévka připravená z nastrouhaného celeru, petržele a mrkve, zahuštěna hrubou krupicí, ochucená masoxem a směsí z nastrouhaného tvrdého sýra, žloutků, mléka a koření.

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > vývary z masa, kostí a zeleniny > ze zeleniny

Cibulačka

Polévka z cibule, bílého vína a dalších ingrediencí, podávaná se zapečenou bagetou a nastrouhaným sýrem.

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > vývary z masa, kostí a zeleniny > z bujónu, vývaru

Cibulačka s portským vínem a žloutkem

Polévka z cibule, vývaru, žloutku, portského vína a koření, servírovaná se zapečenou bagetkou obloženou sýrem.

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > vývary z masa, kostí a zeleniny > z bujónu, vývaru

Cuketová polévka III.

Polévka z cukety, mrkve, cibule, olivového oleje, másla, koření a zeleninového vývaru.

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > vývary z masa, kostí a zeleniny > z bujónu, vývaru

Česnečka

Česneková polévka z brambor, vody, kmínu a česneku, servírovaná s opečenými krutony.

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > vývary z masa, kostí a zeleniny > ze zeleniny


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

8.3. - Mezinárodní den žen - MDŽ

Právě 8. březen je dnem, kdy se v mnoha zemích světa slaví Mezinárodní den žen. Tento svátek vznikl již na konci 19. století. Je pravdou, že svátek žen byl často komunistickým režimem zneužíván na propagaci tehdjšího režimu, avšak například Den matek byl zase propagován fašisty a také se nad tím dnes nikdo příliš nepozastavuje. V období těsně po revoluci v roce 1989, byl Mezinárodní den žen jako nepatřičný z kalendáře vyškrtnut, později se do kalendáře mezi významné dny ČR zase dostal. Právě na den žen mizí po stovkách květiny z pultů nejen českých květinářství, ale například v Itálii jsou všechny restaurace na MDŽ beznadějně obsazené. Že by i tam platilo naše známé heslo, že láska prochází žaludkem?

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy