Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Recepty jídel: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > vývary z masa, kostí a zeleniny

ze zeleniny 30, z kostí 8, z masa a kostí (hovězích, vepř…) 52, z masa a bujónu (vývaru) 11, z masa, drůbků 32, z bujónu, vývaru 46,

Babiččina štědrovečerní polévka

Vánoční polévka z receptáře našich babiček.

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > vývary z masa, kostí a zeleniny > z masa a kostí (hovězích, vepř…)

Bramboračka s kuřecím masem

Polévka z opečených kousků kuřecího masa, vývaru, zeleniny, brambor a dalších ingrediencí.

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > vývary z masa, kostí a zeleniny > z bujónu, vývaru

Bramborová polévka s pórkem

Polévka z brambor, pórku, vývaru, smetany, nastrouhaného sýru a dalších ingrediencí.

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > vývary z masa, kostí a zeleniny > z bujónu, vývaru

Brněnská rybí polévka

Polévka uvařená z hlavy, ocasu a vnitřností kapra, také kořenové zeleniny, masoxu a petrželky, zahuštěná světlou jíškou.

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > vývary z masa, kostí a zeleniny > z masa, drůbků

Brokolicová krémová polévka

V mixéru rozmixovaná povařená brokolice, povařená v kuřecím vývaru, servírovaná jako jako krémová polévka ozdobená zakysanou smetanou.

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > vývary z masa, kostí a zeleniny > z bujónu, vývaru

Bujón s hřiby

Vynikající polévka z francouzské kuchyně. Povařená kořenová zelenina spolu s rajčaty, procezená, zahuštěná orestovanými hříbky se šalotkou a kořením, vývar nakonec dochucený bílým vínem a smetanou.

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > vývary z masa, kostí a zeleniny > z bujónu, vývaru

Bujón z oháňky

Novoroční vyprošťovák vhodný po bujarém veselí na Silvestra.

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > vývary z masa, kostí a zeleniny > z masa a kostí (hovězích, vepř…)

Celerová polévka se sýrem

Polévka připravená z nastrouhaného celeru, petržele a mrkve, zahuštěna hrubou krupicí, ochucená masoxem a směsí z nastrouhaného tvrdého sýra, žloutků, mléka a koření.

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > vývary z masa, kostí a zeleniny > ze zeleniny

Cibulačka

Polévka z cibule, bílého vína a dalších ingrediencí, podávaná se zapečenou bagetou a nastrouhaným sýrem.

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > vývary z masa, kostí a zeleniny > z bujónu, vývaru

Cibulačka s portským vínem a žloutkem

Polévka z cibule, vývaru, žloutku, portského vína a koření, servírovaná se zapečenou bagetkou obloženou sýrem.

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > vývary z masa, kostí a zeleniny > z bujónu, vývaru

Cuketová polévka III.

Polévka z cukety, mrkve, cibule, olivového oleje, másla, koření a zeleninového vývaru.

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > vývary z masa, kostí a zeleniny > z bujónu, vývaru

Česnečka

Česneková polévka z brambor, vody, kmínu a česneku, servírovaná s opečenými krutony.

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > vývary z masa, kostí a zeleniny > ze zeleniny


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy